Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ισπανία: Πολύνεκρο δυστύχημα από εκτροχιασμό τρένου στη Γαλικία - Στους 77 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους, 143 οι τραυματίες

Ισπανία: Πολύνεκρο δυστύχημα από εκτροχιασμό τρένου στη Γαλικία
Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013 

Τους 77 έφτασαν οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν και στους 143 εκείνοι που τραυματίστηκαν κατά τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας που... σημειώθηκε χθες βράδυ Τετάρτης στη βορειοδυτική Ισπανία, σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το δικαστήριο της περιφέρειας της Γαλικίας.

Οι διασώστες ανέσυραν 73 πτώματα από τα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας, ενώ τέσσερις ακόμη άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο.


Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στη Γαλικία.


Μαρτυρίες αυτοπτών τις οποίες επικαλούνται τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το τρένο, που πήρε απότομη κλήση, βγήκε από τις ράγες και όλα τα βαγόνια άρχισαν να πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο.


Πολλοί επιβάτες έπεσαν στο δάπεδο, προσθέτουν οι αυτόπτες, που διαπίστωσαν ότι το τρένο καίγεται. Αλλος αυτόπτης, σύμφωνα με το Reuters, άκουσε δυνατή έκρηξη προτού το τρένο εκτροχιαστεί.


«Υπάρχουν πολλοί νεκροί και πολλοί τραυματίες», δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη στο AFP πηγή από κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων RENFE, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για τον ακριβή απολογισμό του δυστυχήματος.

Ιατρικές και αστυνομικές πηγές ανέβαζαν τον αριθμό των τραυματιών σε πάνω από 50. Στο σημείο έχουν σπεύσει διασώστες και πυροσβέστες. Πολλά πτώματα ή τραυματίες ήταν στο σημείο καλυμμένα με κουβέρτες αναφέρουν ακόμη οι αυτόπτες μάρτυρες.


Η ταχεία Alvia ταξίδευε από τη Μαδρίτη στο Φερόλ και μετέφερε γύρω στα 240 άτομα, κατά την El Pais.


Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Ιουλίου είχε εκτροχιαστεί ταχεία που εκτελούσε δρομολόγιο από το Παρίσι ενώ διερχόταν από σταθμό λίγο έξω από τη γαλλική πρωτεύουσα. Τουλάχιστον έξι άτομα είχαν σκοτωθεί όταν μερικά από τα βαγόνια βγήκαν από τις τροχιές τους.ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: