Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Eν μέρει δεκτή η προσφυγή του Αντρίκου Παπανδρέου κατά του Πάνου Καμμένου - To Πρωτοδικείο επέβαλε στον κ. Καμμένο την καταβολή αποζημίωσης ύψους 30.000 ευρώ για εξύβριση αλλά όχι για συκοφαντική δυσφήμιση του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού.

To Πρωτοδικείο επέβαλε στον κ. Καμμένο την καταβολή αποζημίωσης ύψους 30.000 ευρώ για εξύβριση αλλά όχι για συκοφαντική δυσφήμιση του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού.
Παράλληλα τον υποχρεώνει να μην προβεί σε επανάληψη των ισχυρισμών του που κρίθηκαν εξυβριστικοί, με την απειλή προστίμου για κάθε παραβίαση, πρόστιμο 500 ευρώ.
Η απόφαση δέχεται ότι οι δηλώσεις του κ. Καμμένου για την υπόθεση ήταν στο πλαίσιο των καθηκόντων του και πηγάζουν σε «δικαιολογημένο ενδιαφέρον» για ζήτημα που θεωρούσε δημοσίου συμφέροντος. Πλην όμως, όπως επισημαίνεται «ορισμένες εκφράσεις -όπως «λαμόγιο» , υπάλληλος εταιρείας brokers κλπ- δεν ήταν αναγκαίες για την αποτύπωση του γεγονότος που αφορούσαν και υπερέβησαν το αναγκαίο για την πληροφόρηση των αποδεκτών τους μέτρο, τούτο δε εσκεμμένα καθόσον ο κ. Καμμένος έτσι θέλησε να καταστήσει σαφή την καταφρόνηση του προς τον ενάγοντα».
Το δικαστήριο αναφέρει ότι οι επίμαχες εκφράσεις δεν συνάδουν κατά το ύφος τους με τον πολιτικό λόγο και τονίζει ότι «το δικαιολογημένο ενδιαφέρον» δεν πρέπει να καταλήγει «στην απαξία άλλων προσώπων».
Ο Αντρίκος Παπανδρέου ζητούσε αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ. 

Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: