Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Διαφωνεί ο Στουρνάρας και μιλά για ομόλογο το 2014

Παρασκευή 31 Μαίου 2013
Τη διαφωνία του εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα. «Εμείς διαφωνούμε με το νούμερο αυτό. Διαφωνεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και το ΔΝΤ. Πιστεύω ότι το νούμερο θα...
βγει λάθος και εμείς θα βγούμε σωστοί. Εγώ πιστεύω ότι το ΑΕΠ θα είναι λίγο πιο κάτω από ένα θετικό +1%», ανέφερε ο υπουργός στο περιθώριο των εργασιών της υπουργικής συνόδου του Οργανισμού στο Παρίσι.
Ο υπουργός σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters έκανε λόγο μάλιστα για έκδοση ομολόγου στο α' εξάμηνο του 2014, διευκρινίζοντας, όμως, ότι η χώρα δεν θα αντλήσει μεγάλο ποσό, γιατί δεν χρειάζεται. Οπως είπε, οι πληρωμές των τόκων έχουν υποχωρήσει και πολλές αποσβέσεις μεταφέρθηκαν για αργότερα στο μέλλον.
Αν επιβεβαιωθεί ο ΟΟΣΑ, που για το 2013 προβλέπει πτώση του ΑΕΠ 4,8%, η Ελλάδα αναμένεται να διανύσει επτά συνεχόμενα χρόνια ύφεσης. Το στοίχημα της ανάπτυξης είναι ανοιχτό. Πάντως είναι μέχρι στιγμής ο κ. Στουρνάρας, ως πρώην γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, και η κυβέρνηση που έχουν πέσει έξω σε κάθε πρόβλεψή τους για την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: