Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Χανιά - Ν. Μαριάς: «Ήρθε η ώρα να αποχωρήσουμε από τη Βουλή»

Χανιά - Ν. Μαριάς: «Ήρθε η ώρα να αποχωρήσουμε από τη Βουλή»
Παρασκευή 19 Απριλίου 2013
Έκκληση στους Βουλευτές του Αντιμνημονιακού Πατριωτικού Δημοκρατικού Τόξου να αποχωρήσουν από τη.. Βουλή στα τέλη Μαΐου απηύθυνε ο βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο κ.Μαριάς, αφού διευκρίνισε ότι μιλά σαν απλός βουλευτής και μέλος του πολιτικού κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες» που συνεργάζεται με τους ΑΝ.ΕΛ., επισήμανε ότι η Βουλή στην ουσία εξυπηρετεί τις εντολές της Τρόϊκας ενώ τα όρια λειτουργίας των Βουλευτών της Αντιμνημονιακής Αντιπολίτευσης του Πατριωτικού Δημοκρατικού Τόξου είναι περιορισμένα.
Έτσι η Βουλή με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου με διαδικασίες κατεπείγοντος, την άρνηση Υπουργών να προσέλθουν στη Βουλή και να δώσουν απαντήσεις στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, έχει απαξιωθεί.
Για το λόγο αυτό κάλεσε τους Βουλευτές του Αντιμνημονιακού Πατριωτικού Δημοκρατικού Τόξου να αποχωρήσουν από τη Βουλή στα τέλη Μαΐου όταν και θα είναι η επέτειος για τις Πλατείες και να ενωθούν με τους πολίτες στην Πλατεία Συντάγματος. Επισήμανε ότι αυτό προϋποθέτει παραίτηση από το βουλευτικό μισθό και κάθε άλλη βουλευτική παροχή. Κατέληξε δε λέγοντας: «Εάν το Κοινοβούλιο μπορούσε να ανατρέψει το Μνημόνιο τότε η Τρόϊκα θα είχε ήδη καταργήσει το Κοινοβούλιο» Ο κ. Μαριάς αναμένεται να στείλει προσωπική επιστολή στους Βουλευτές του Αντιμνημονιακού Πατριωτικού Δημοκρατικού Τόξου για το ζήτημα της αποχώρησης από τη Βουλή.
Ο βουλευτής Ηρακλείου κατέθεσε αναφορά δημοσιεύματα που αφορούν τον KPHTH FM 1015, την KPHTH TV1 και τον «Αγώνα της Κρήτης» σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη ΔΕΗ.
Τα παραπάνω ΜΜΕ είναι από τα παλαιότερα στο νομό και χρόνια τώρα συνεισφέρουν στην πλουραλιστική πληροφόρηση και την προβολή των προβλημάτων της Κρήτης. Ιδιαίτερα δε μετά το μνημόνιο έχουν μια σαφή αντιμνημονιακή στάση. Τελευταία βρίσκονται στο στόχαστρο καθώς από την Τρίτη 26/3 με την άκαμπτη στάση που ακολουθεί η ΔΕΗ η οποία αρνείται τον καθιερωμένο διακανονισμό, έχουν έρθει αντιμέτωπα με δυσβάστακτες ζημιές και έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Σειρά φαίνεται πως έχει «Αγώνας της Κρήτης». Έτσι η ΔΕΗ που συνεχίζει να κόβει το ρεύμα σε φτωχούς, σε άνεργους και σε επιχειρήσεις στην προκειμένη περίπτωση αρνείται πεισματικά μια εύλογη ρύθμιση και διακανονισμό στα παραπάνω ΜΜΕ δηλ σε πελάτες της που πλήρωναν κανονικά εδώ και χρόνια, και που τώρα, βρίσκονται σε προσωρινή αδυναμία λόγω της οικονομικής κρίσης. Στην αναφορά ο Βουλευτής ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.
ΕΡΤ - Κατερίνα Πολύζου

Δεν υπάρχουν σχόλια: