Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Προανακριτική της Βουλής - Μυστήριο με το «άλλο θέμα» που απασχολεί Διώτη - Παπακωνσταντίνου

http://img.protothema.gr/0E097EB0F85CF4FF2A6ABABE8E4F1C1C.jpg 
Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013
«Το άλλο θέμα…» αυτό φαίνεται να «προβληματίζει» στις 7.7.2011 τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου όταν ανταλλάσει ηλεκτρονικά μηνύματα με τον τότε προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και όχι η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η οποία πιθανότατα θεωρεί ότι οδεύει προς …
  «κουκούλωμα». Πιο αναλυτικά από μέρος της  ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχε ο κ. Διώτης με τον κ. Παπακωνσταντίνου και την οποία έχει στα χέρια της η επιτροπή της Βουλής προκύπτει ότι εκείνη την περίοδο ο πρώην υπουργός «καίγεται» για ένα άλλο θέμα το οποίο βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και όχι για τις έρευνες στους καταθέτες της HSBC.
Όπως μάλιστα φαίνεται από τους διαλόγους, οι δύο άνδρες μιλούν για την υπόθεση «μυστήριο» με άκρως συνωμοτικό τρόπο.



Πιο αναλυτικά τα επίμαχα αποσπάσματα του ηλεκτρονικού διαλόγου των δύο ανδρών έχουν ως εξής:

- Παπακωνσταντίνου : «… σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία»

- Διώτης: «το άλλο το παρακολουθώ»

- Παπακωνσταντίνου: «το άλλο αργεί και με κάνει να αναρωτιέμαι»

Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Διώτης ρωτήθηκε από τα μέλη της επιτροπής αλλά απέφυγε να απαντήσει αναφέροντας ότι «μιλούσαμε για άσχετο θέμα… καμία σχέση με την λίστα Λαγκάρντ». Κανένας όμως από τους βουλευτές δεν επέμεινε για το αντικείμενο της συζήτησης. Ορισμένα μέλη όμως εκτιμούν ότι το «άγχος» του πρώην υπουργού είχε να κάνει με την υπόθεση των CDS και την πιθανή εμπλοκή σε αυτή του κ. Ανδρίκου Παπανδρέου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Διώτης θα κληθεί να απαντήσει στην αυριανή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής κατά την οποία θα συνεχίσει την ενδιαφέρουσα κατάθεσή του.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: