Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Financial Times: Επιστροφή της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

Παρασκευή 08 Φεβρουαρίου 2013
http://www.newmoney.gr/sites/default/files/styles/full-width/public/financial_times.jpg
Επιστροφή της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία αναφέρουν οι Financial Times σε σχετικό τους δημοσίευμα για τις δραστηριότητες ελληνικών επιχειρήσεων. Η βρετανική εφημερίδα φιλοξενεί αισιόδοξες εκτιμήσεις επιχειρηματιών για τη.. δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα και εστιάζει στην αυξημένη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας μετά τη μείωση από 30% έως 35% στους μισθούς την τελευταία διετία, την αυξημένη ευελιξία στην αγορά εργασίας, αλλά και τη μείωση της δύναμης των συνδικάτων.
Ακόμη, αναφέρουν πως οι προβλέψεις των ελληνικών τραπεζών δείχνουν έναρξη της ανάκαμψης στο τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ σημειώνουν πως πολλές πολυεθνικές, όπως η Unilever και η Procter & Gamble, έχουν ανακοινώσει σχέδια επέκτασης των δραστηριοτήτων τους στη χώρα.
Εξάλλου, έντονη φημολογία επικράτησε χθες στην ελληνική κεφαλαιαγορά για επικείμενη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Fitch, κάτι που ο οίκος έχει αφήσει ανοικτό σε περίπτωση επιτυχημένης υλοποίησης του Μνημονίου και συνέχισης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: