Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

"θα εξεταστούν όλα τα νέα δεδομένα..." Άκαρπη η συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης


Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2013 Τοπικά
Στα διόδια παραμένουν για τέταρτη ημέρα οι κάτοικοι της βόρειας Πιερίας
Καμία δέσμευση δεν κατάφεραν να λάβουν οι τέσσερις βουλευτές και οι τρεις δήμαρχοι της Πιερίας από..
τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλογιάννη, με τον οποίο συναντήθηκαν χθες για το θέμα της λειτουργίας των διοδίων του Αιγινίου.
Στη συνάντηση από την πλευρά της Πιερίας μετείχαν οι Βουλευτές Πιερίας Άννα Μάνη, Κώστας Κουκοδήμος, Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Δημήτρης Χριστογιάννης, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Μακρίδης, Δημήτριος Τσιμήτρης καθώς και οι Δήμαρχοι Πύδνας - Κολινδρού Ευάγγελος Πολύζος, Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και Δίου - Ολύμπου Γεώργιος Παπαθανασίου. Επίσης, παρέστησαν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού κ. Βαγγέλης Λαγδάρης, η Αντιδήμαρχος κα Ξανθίππη Βασιλειάδου και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Ανδρικόπουλος.
Ο αναπληρωτής υπουργός ανέλυσε διεξοδικά την αναγκαιότητα έναρξης λειτουργίας του σταθμού διοδίων Αιγινίου, που θα έπρεπε να λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2009 και η αναστολή της λειτουργίας του έχει επιβαρύνει σημαντικά το ελληνικό δημόσιο και τους διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστούν όλα τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την λειτουργία του αυτοκινητόδρομου ώστε να ληφθούν τυχόν αναγκαία διορθωτικά μέτρα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο.
Επισημάνθηκε για μία ακόμη φορά η αναγκαιότητα να προμηθευτούν οι χρήστες του αυτοκινητόδρομου τους πομποδέκτες που διατίθενται δωρεάν από τον παραχωρησιούχο, ώστε να εξασφαλίσουν τα οφέλη της εκπτωτικής πολιτικής και να δοθεί η δυνατότητα στο υπουργείο επεξεργασίας των νέων λειτουργικών δεδομένων.
Παραμένουν στα διόδια οι κάτοικοι
Για τέταρτη πλέον μέρα παρέμειναν χθες στα διόδια του Αιγινίου οι κάτοικοι της βόρειας Πιερίας. Παρά τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούσαν χθες στην περιοχή, η συμμετοχή του κόσμου για άλλη μια ημέρα ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.
Στο άκουσμα του αποτελέσματος της συνάντησης του Υπουργού με τους βουλευτές και τους Δημάρχους της Πιερίας, οι ίδιοι δήλωναν ότι από δω και πέρα θα ακολουθήσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος επιστρέφοντας από την Αθήνα στο μέτωπο των διοδίων ζήτησε τη συμπαράσταση του κόσμου αυτή τη φορά ακόμη περισσότερο, καθώς δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη συνάντηση με τον Υπουργό. "Ο αγώνας δεν σταματάει εδώ" είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και ζήτησε μάλιστα από την αστυνομία να απομακρύνει τις κλούβες μπροστά από τους διαδηλωτές, έτσι ώστε να υπάρχει ελευθερία κινήσεων, αλλά και για να γίνεται ορατός ο κόσμος από τα διερχόμενα οχήματα.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα σχολεία σήμερα στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού θα είναι ανοιχτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: