Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Μαίνεται ο πόλεμος Δένδια - ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Μαίνεται ο πόλεμος Δένδια - ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2013

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκε και χθες η κόντρα μεταξύ υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν τη φορά, σημείο τριβής.. υπήρξε η κατάσταση των 4 συλληφθέντων για τη δίδυμη ληστεία στο Βελβεντό.

Στην τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη για «ηθική αυτουργία του Ν. Δένδια στους βασανισμούς συλληφθέντων», ήρθε η απάντηση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης: «Ο γνωστός και μη εξαιρετέος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ "ξαναχτύπησε".
Χθες, δεν τόλμησε να διαφοροποιηθεί από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό σαν "σύγχρονο νεοναζί" (!), παρέχοντας απόλυτη κάλυψη στην εξαχρείωση της πολιτικής ζωής. Σήμερα, ο εκπρόσωπος δεν δίστασε να ισχυρισθεί ότι ο υπουργός είναι ο "ηθικός αυτουργός βασανισμού συλληφθέντων"! (...) Τα σχόλια για τη σοβαρότητά του περιττεύουν"».
Στην ανακοίνωση ανταπάντησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: «Ο κ. Δένδιας αυτοπροσδιορίζεται στον πολιτικό χάρτη τόσο από τον δημόσιο λόγο του όσο και από τα έργα του. Ο νοών νοείτω».
Νωρίτερα είχε εκδοθεί από το ίδιο γραφείο εκτενής ανακοίνωση στην οποία αναφέρονταν -μεταξύ άλλων- τα εξής: «Τόσο οι βασανισμοί των συλληφθέντων όσο και η δημοσίευση των φωτογραφιών τους δείχνουν τον εκτροχιασμό της κυβέρνησης σε μια λογική ακραίου αυταρχισμού, σε πλήρη σύμπλευση με την υλοποίηση της αντικοινωνικής πολιτικής του μνημονίου. Αυτό που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση είναι ότι, σε συνθήκες κοινωνικής διάλυσης, ο συνδυασμός των μνημονίων της φτώχειας με την ένταση του κρατικού αυταρχισμού συγκροτεί το έδαφος ανάπτυξης του πολιτικά αδιέξοδου και επικίνδυνου δρόμου της βίας και της τρομοκρατίας, στον οποίο η Αριστερά στέκεται και στεκόταν πάντα απέναντι».
Ερώτηση
Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα της κακοποίησης των συλληφθέντων κατέθεσε και ο Κώστας Τριαντάφυλλος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ και εισηγητής της ΚΟ του κόμματος για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. «Τα εμφανή σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο των συλληφθέντων και οι παραποιημένες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οδηγούν ευλόγως στο συμπέρασμα ότι υπήρξε αδικαιολόγητη χρήση βίας εναντίον των συγκεκριμένων ατόμων», σημειώνει ο Κ. Τριαντάφυλλος.
Δήλωση για το θέμα έκανε και η επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μαριλένα Κοππά. «Είναι θλιβερό ότι ένα γεγονός όπως η σύλληψη υπόπτων τρομοκρατίας, που θα έπρεπε να αποτελεί θρίαμβο του κράτους Δικαίου, εκφυλίστηκε σε μια συζήτηση για το είδος της βίας που είναι πολιτικά αποδεκτή», σημειώνει.
GUARDIAN «Τακτικές Γουαντάναμο»
Σε «τακτικές του Γουαντάναμο» αναφέρεται σε χθεσινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα «Guardian» σχετικά με την κακοποίηση των τεσσάρων νεαρών που συνελήφθησαν για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.
Με τίτλο «Η ελληνική Αστυνομία κακοποίησε τέσσερις υπόπτους ως τρομοκράτες και μετά το συγκάλυψε», η ρεπόρτερ της εφημερίδας στην Αθήνα Ελενα Σμιθ γράφει πως «οι ελληνικές Αρχές βρέθηκαν αντιμέτωπες με αντιδράσεις μετά από καταγγελίες ότι αστυνομικοί έδειραν τέσσερις υπόπτους τοπικής τρομοκρατικής οργάνωσης προτού δώσουν στη δημοσιότητα παραποιημένες φωτογραφίες».ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: