Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Α. Σαμαράς σε 10 διοικητές ασφαλιστικών ταμείων: Πληρώστε τα χρέη σας - ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013
Α. Σαμαράς σε 10 διοικητές ασφαλιστικών ταμείων: Πληρώστε τα χρέη σας
Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του Αντ. Σαμαρά έγινε το απόγευμα της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς η κυβέρνηση έχει τεθεί σε συναγερμό για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ και γενικά των ασφαλιστικών ταμείων. Μετά την εφαρμογή της ρύθμισης που...
προβλέπει κούρεμα από 8% έως 20% στα χρέη του ΕΟΠΥΥ σε προμηθευτές, ιδιωτικές κλινικές, γιατρούς κ.λπ. ο πρωθυπουργός έδωσε αυστηρές εντολές στους διοικητές 10 ασφαλιστικών ταμείων να εξοφλούν άμεσα τις υποχρεώσεις τους, κυρίως προς τους ασφαλισμένους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς πήρε έναν προς έναν τους δοικητές τηλέφωνο και τους είπε ότι αναλαμβάνει ο ίδιος των έλεγχο των ταμείων. Στα παράπονα που υπάρχουν είναι ότι οι διοικητές των Ασφαλιστικών Οργανισμών που έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ δεν δίνουν κάθε μήνα στον Οργανισμό τις εισφορές υπέρ υγείας που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι. Επίσης, δεν έχουν ενισχύσει τον ΕΟΠΥΥ με προσωπικό.
Τα τηλεφωνήματα έγιναν κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Ιανουάριο από τα 300 εκατομμύρια ευρώ που έπρεπε να πάρει ο ΕΟΠΥΥ από τα Ταμεία, έλαβε μόνο 50 εκατομμύρια ευρώ ενώ για τον Φεβρουάριο κατέβαλαν 150 εκατομμύρια ευρώ δύο ημέρες πριν την προγραμματισμένη συνάντηση στο υπουργείο Υγείας.ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: