Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Εγκρίθηκαν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ενόψει του Eurogroup

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 
Εγκρίθηκαν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ενόψει του Eurogroup
Η κυβέρνηση ενέκρινε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου βάσει των οποίων επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους ενώ τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις καταβάλλονται σε ειδικό λογαριασμό.
Στο Eurogroup της Τρίτης ...
αναμένεται να εξεταστεί το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
"Ολοκληρώνουμε τις δεσμεύσεις μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αξιοπιστία μας", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στο Reuters.
Με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, η κυβέρνηση κλείνει τις εκκρεμότητες που υπήρχαν έναντι των πιστωτών της χώρας.
"Τελειώσαμε όλες τις εκκρεμότητες πια, με όλες. Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για την Τρίτη", είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά την πολύωρη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την Κυριακή.
Σύμφωνα με τις εν λόγω πράξεις, τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα πηγαίνουν σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, με σκοπό τη μείωση του χρέους.
Επιπλέον, οι προϋπολογισμοί του δημοσίου τομέα θα παρακολουθούνται σε τριμηνιαία βάση και αν εντοπίζεται παρέκκλιση από τους στόχους, θα επιβάλλονται αυτόματες περικοπές δαπανών ή φορολογικές αυξήσεις.
Όταν οι αποκλίσεις υπερβαίνουν το 10% των συμφωνηθέντων στόχων επί δύο συναπτά έτη και δεν λαμβάνονται μέτρα διόρθωσης, τότε προβλέπεται η τοποθέτηση ενός επόπτη.
Επίσης, από το 2014 δεν επιτρέπεται ο δανεισμός φορέων για άλλους σκοπούς πλην των επενδύσεων.
Μια δεύτερη πράξη νομοθετικού περιεχομένου που έχει εγκριθεί, και δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, περιλαμβάνει επιπλέον μεταρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων και για τους εργαζομένους στη Βουλή.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί απεργιακές κινητοποιήσεις την Δευτέρα αντιδρώντας στην απομάκρυνση 2.000 εργαζομένων έως το τέλος του έτους.
"Έχουμε το δικαίωμα να αντισταθούμε σε μέτρα που καταστρέφουν την κοινωνία", είπε ο δήμαρχος της Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, στην κρατική τηλεόραση.ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥΟ ΕΔΩ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: