Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ζητούν και τα... ρέστα από το ΚΚΕ

Ζητούν και τα... ρέστα από το ΚΚΕ  
Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012
«Θλίψη», «βαρύτατο άλγος», «ανησυχία» και «τρόμο»... Τα συναισθήματα αυτά προκάλεσε σε τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής η φραστική...
επίθεση που δέχτηκε το κόμμα τους από στέλεχος του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι ίδιοι σε μήνυση και αγωγή που κατέθεσαν εναντίον του.

«Θλίψη», «βαρύτατο άλγος», «ανησυχία» και «τρόμο»... Τα συναισθήματα αυτά προκάλεσε σε τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής η φραστική επίθεση που δέχτηκε το κόμμα τους από στέλεχος του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι ίδιοι σε μήνυση και αγωγή που κατέθεσαν εναντίον του. Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι αυτές οι αναφορές «προκαλούν μερίδα πολιτών να βιαιοπραγήσουν κατά συμπολιτών τους» (!). Οι βουλευτές Αντώνης Γρέγος (Α' Θεσσαλονίκης), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (Β' Θεσσαλονίκης) και Αρτέμιος Ματθαιόπουλος (Σερρών) στράφηκαν δικαστικά εναντίον του επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ («Λαϊκή Συσπείρωση») στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, ζητώντας την ποινική του δίωξη για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς και την αποζημίωσή τους με το ποσό των... 450.000 ευρώ (150.000 ευρώ για τον καθέναν) για ηθική βλάβη.
Η απάντηση
Με την κίνηση αυτή, η ακροδεξιά οργάνωση ζητάει και τα... ρέστα. Καλλιεργώντας και προβάλλοντας η ίδια καθημερινά τη βία, με τα μέλη της να γίνονται συχνά πρωταγωνιστές επιθέσεων, επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολική με μηνύσεις και αγωγές εναντίον όσων στέκονται κριτικά στις πρακτικές της. Σε γραπτή δήλωση-απάντησή του, ο Σ. Ζαριανόπουλος καταγγέλλει τους τρεις ενάγοντες βουλευτές για προσπάθεια ποινικοποίησης της λαϊκής πάλης και εξαπολύει νέα επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας: «Ας αφήσουν οι χρυσαυγίτες το ότι θίχτηκαν ατομικά. Απλώς προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τη λαϊκή πάλη. Δεν θα μας σταματήσουν. Αλλωστε, πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις τους υποστηρικτές του Χίτλερ, τους πολιτικούς απογόνους των συνεργατών του, αυτούς που εγκληματούν κατά μεταναστών, εργαζομένων και στήνουν δουλεμπορικά γραφεία;».
ΕΘΝΟΣ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: