Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου για τις διαφωνίες του με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012


Η όχι και τόσο θερμή  συνεργασία μεταξύ του Επιμελητηρίου και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, είναι πια γνωστή. Τον τελευταίο καιρό και με αφορμή την 4η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, πολλά...
γράφτηκαν, πολλά ακούστηκαν. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χατζηχριστοδούλου, επιθυμώντας να υποστηρίξει το θεσμό που υπηρετεί και να αποκαταστήσει την αλήθεια για ορισμένα θέματα, θέλησε να δώσει κάποιες απαντήσεις, με αφορμή δηλώσεις και της κ. Μαυρίδου. Τόνισε μάλιστα, αρκετές φορές, πως ο «καβγάς» δεν είναι προσωπικός, αλλά θεσμικός.  Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου για τον απολογισμό της Έκθεσης, θέλησε να σταθεί στα εξής:

1) Πρωτοβουλία leader. Στα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης Αιγινίου, η κ. Μαυρίδου είχε δηλώσει, «η Βόρεια Πιερία θα ωφεληθεί από την πρωτοβουλία Leader, με 3.500.000, που προωθεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας». Ο Πρόεδρος, επισήμανε πως ο κόσμος δε γνωρίζει ίσως ούτε τι ακριβώς είναι leader, ούτε πως γίνονται μέσω της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. , η οποία είναι στελεχωμένη από αξιόλογους κι έμπειρους ανθρώπους που αντλούν προγράμματα από τις Βρυξέλλες. Τα προγράμματα αυτά αφορούν αυτοδιοικητικά έργα και επιχειρήσεις. Η Αντιπεριφέρεια, τόνισε,  δεν έκανε το μηδαμινό γι’ αυτά τα χρήματα. Θα έπρεπε, σύμφωνα με τον κ. Χατζηχριστοδούλου,  να αναφερθεί από την κ. Μαυρίδου ότι όλο αυτό είναι έργο της Πιερικής Αναπτυξιακής, και πως θα έπρεπε να σεβαστεί τους ανθρώπους που προτείνουν και υλοποιούν τα προγράμματα αυτά, αν όχι το Δ.Σ στο οποίο ανήκει και ο ίδιος.

2) «Ήρθα σε αντιπαράθεση με συναδέλφους που μου λέγανε, γιατί να  δώσουμε χρήματα για την  έκθεση κι όχι κάπου αλλού» . Τη δήλωση αυτή, η οποία έγινε στον τοπικό τύπο στο πλαίσιο συνέντευξης της κ. Μαυρίδου,  θέλησε να σχολιάσει ο Πρόεδρος. Θεωρεί  πως αυτό προσβάλλει τους Αντιπεριφερειάρχες της Κεντρικής Μακεδονίας από τους οποίους θα ζητήσει και το λόγο. Έτσι, θα υπερασπιστεί το θεσμό του Επιμελητηρίου, το οποίο εκπροσωπεί 12.500 μέλη. Η έκθεση, όπως είπε, δεν είναι μόνο δική του προσπάθεια, δεν είναι πανηγύρι. Πρόκειται για το επιχειρείν, το οποίο εκπροσωπεί.

3) Ακούστηκε πως οι 10000 ευρώ που δε δόθηκαν στην Εμποροβιοτεχνική Έκθεση από την Αντιπεριφέρεια, θα δοθούν σε συνδικαλιστικά όργανα. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, έδωσε εντολή να σταλεί η λίστα των σωματείων. «Είτε τα έδινε στα σωματεία είτε σε εμάς είναι το ίδιο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Ειλικρινής. Ο συνδικαλισμός χρειάζεται στήριξη. Εμείς είμαστε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, δεν είμαστε συνδικαλιστικό όργανο, αλλά χρειάζονται στήριξη».ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: