Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Βενιζέλος: «Ούτε ώρα χαμένη» Την ερχόμενη Παρασκευή το Εθνικό Συμβούλιο θα εγκρίνει τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Κυριακή 01 Απριλίου 2012
Φουλ τις μηχανές ανεβάζει το ΠΑΣΟΚ ενόψει της επίσημης έναρξης της προεκλογικής περιόδου. Το «ούτε ώρα χαμένη» του Βαγγέλη Βενιζέλου προς τον οργανωτικό πυρήνα του κόμματος, φαίνεται πως έχει...
ήδη αποτελέσματα καθώς αύριο ολοκληρώνεται η συλλογή υποψηφιοτήτων από την αρμόδια επιτροπή που ο ίδιος σύστησε ώστε την προσεχή Παρασκευή, οπότε και συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος, να εγκριθούν τα ψηφοδέλτια.
Παρήγορο για το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε χθες στα «ΝΕΑ» μέλος της επιτροπής, είναι ότι σε αρκετούς νομούς της χώρας «παρουσιάζεται μεγάλη προθυμία στην υποβολή υποψηφιοτήτων». Οπως είπε, πρόκειται για νέους σε ηλικία υποψηφίους, οι οποίοι έχουν λίγη ή καθόλου συνάφεια με την προηγούμενη πολιτική περίοδο του κόμματος και τώρα θέλουν να διεκδικήσουν την είσοδό τους στη Βουλή.
Κατά το ίδιο στέλεχος, «υπάρχουν και προβλήματα σε άλλους νομούς, όπου η αναζήτηση υποψηφίων από τις Νομαρχιακές Επιτροπές του Κινήματος δεν έχει αποδώσει. Η υπό τον βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Βασίλη Γερανίδη επιτροπή εκτιμά, πάντως, πως «τελικά θα επιτευχθεί ο στόχος για ανανέωση των ψηφοδελτίων κατά 60%, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει ο πρόεδρος».
Στο Εθνικό Συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής αναμένεται να συζητηθούν η εκλογική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ όπως και το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στους πολίτες, το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται σε σπαργανώδη μορφή. Θα επιχειρηθεί με αυτό να δοθεί η εικόνα ότι το ΠΑΣΟΚ «γυρίζει σελίδα». Εκτιμάται επίσης ότι θα επιχειρηθεί να υπάρξουν «ευδιάκριτες» αποστάσεις από την προ του περασμένου Ιουνίου, οπότε ο Βαγγέλης Βενιζέλος ανέλαβε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, διακυβέρνηση. Πρόκειται, όπως είναι φυσικό, για δύσκολη προσπάθεια καθώς το κόμμα χρεώνεται εξ ολοκλήρου το Μνημόνιο και τα μέτρα που επέφερε εις βάρος των πολιτών.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει ιδιαίτερα στο να καταστήσει σαφές ότι η προσφυγή στο Μνημόνιο δεν ήταν παρά μονόδρομος και ότι κατά τη διαπραγμάτευση για το δεύτερο Μνημόνιο από τη θέση του υπουργού Οικονομικών προσπάθησε να διασώσει όσα περισσότερα μπορούσε. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητες τις επιθέσεις που αναμένεται να δεχθεί και όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στους «επιτήδειους ουδέτερους» της Αριστεράς, που ασκούν πολιτική εκ του ασφαλούς, λαϊκίζουν και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα λεηλατήσουν τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Υπό την έννοια αυτή, δεν θα προξενήσει έκπληξη η αναμενόμενη επίθεση του ΠΑΣΟΚ τόσο κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη όσο, δευτερευόντως, και του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος είναι ο «επαναπατρισμός» τώρα όσο περισσότερων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2009, οι οποίοι εξαιτίας της πολιτικής των Μνημονίων το εγκατέλειψαν.
Δεν διαφεύγει την προσοχή κανενός ότι για το ΠΑΣΟΚ οι εκλογές αυτές θα αποτελέσουν πρόκριμα για το μέλλον, δεδομένου ότι τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις προοιωνίζονται δύσκολη πορεία για τη συνέχεια. Για τον λόγο αυτό, ήδη γίνονται σχεδιασμοί για την επόμενη ημέρα καθώς προβάλλει ισχυρό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Στην Ιπποκράτους, είναι κοινό μυστικό ότι κάτι τέτοιο δεν ευνοεί το κόμμα. Στη φάση της ανασυγκρότησης που διέρχεται («βρήκαμε το απόλυτο τίποτα», ανέφερε χθες στα «ΝΕΑ», κομματικό στέλεχος που τοποθετήθηκε από τον νέο πρόεδρο) θέλει χρόνο για να σταθεί στα πόδια του και φυσικά καθόλου κυβερνητικές ευθύνες.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: