Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Για εκλογές και ανάπτυξη μίλησε ο Αντ. Σαμαράς


Παρασκευή 02 Μαρτίου 2012


Την ανάγκη να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα τον Απρίλιο επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης ..
Σαμαράς, στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα το απόγευμα, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες.
Ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε στη Γερμανίδα Καγκελάριο ότι οι εκλογές στην Ελλάδα είναι αναγκαίες προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση που επικρατεί στη χώρα, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει άνοδος των αντιευρωπαϊκών κομμάτων.
Όπως δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ στους δημοσιογράφους, ουδεμία νύξη έγινε από πλευράς συνομιλητών του για το θέμα των εκλογών στην Ελλάδα, ούτε στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με την Α. Μέρκελ και τον Πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ούτε κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΕΛΚ.
Τόσο στη Σύνοδο του ΕΛΚ, όσο και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, τον Πρόεδρο του Eurogroup, Ζ.Κ.Γιούνκερ και τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ, Γιόζεφ Ντολ, ο Α. Σαμαράς επανέλαβε την ανάγκη η Ελλάδα να πετύχει τους στόχους που έχει συμφωνήσει και έχει ψηφίσει. Τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας, σημειώνοντας ότι χωρίς ανάκαμψη ούτε οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα καταστεί βιώσιμο.
Επιπλέον, συζητήθηκαν συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ώστε, άμεσα, να περιορισθεί η ύφεση και να μειωθεί η ανεργία, ειδικά των νέων. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πρότεινε, ειδικότερα, να ενεργοποιηθούν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ), να αξιοποιηθούν οι πόροι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, να δημιουργηθεί μια Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, να τονωθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ενισχυθούν οι εξαγωγές. Πρότεινε, ακόμη, να απεμπλακούν τα μεγάλα έργα υποδομής και να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.
Αναφερόμενος, ειδικότερα, στη συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, η οποία διήρκησε περίπου μια ώρα, ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα. Όπως είπε, έκανε μια σύντομη ανάλυση της κατάστασης στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας, πέρα από την οικονομική πλευρά της κρίσης και την ανθρώπινη πλευρά, καθώς «δοκιμάζονται με πρωτοφανή σκληρότητα, οι πολίτες και απειλείται η κοινωνική συνοχή».
Ο Α. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα στην Ελλάδα, «ώστε να περάσουμε, το ταχύτερο δυνατόν, από το φόβο για τα χειρότερα, στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην αποκατάσταση της ψυχολογίας της αγοράς», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
Εξάλλου, ο Α. Σαμαράς έθεσε στη Γερμανίδα Καγκελάριο το θέμα της κήρυξης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) που αποτελεί πηγή ενέργειας για την Ελλάδα και μπορεί να φέρει έσοδα στη χώρα.
Τέλος, σύμφωνα με τον Α. Σαμαρά, η Γερμανία Καγκελάριος, παρεμβαίνοντας στη Σύνοδο των ηγετών του ΕΛΚ, αναγνώρισε ότι η κατάσταση στην Ευρώπη έχει βελτιωθεί, σημειώνοντας ωστόσο ότι η πρόσφατη περίοδος νηνεμίας δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό. Η Γερμανίδα Καγκελάριος αναφέρθηκε στην επικείμενη επικύρωση της νέας Συνθήκης που προβλέπει τη λειτουργία του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (ESM) τον Ιούλιο το 2012, καθώς και στην επικύρωση του λεγόμενου Δημοσιονομικού Συμφώνου. Ωστόσο δήλωσε ότι το ζήτημα της ενίσχυσης του Ευρωμηχανισμού Στήριξης πρέπει να εξεταστεί σε επόμενη Σύνοδο.
Σαμαράς: «Η Ελλάδα θα πετύχει»
«Η Ελλάδα πρέπει να βαδίσει στην οδό της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και των δομικών μεταρρυθμίσεων, ωστόσο προέχει και ο παράγοντας ανάπτυξη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που γίνεται στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.
«Η Ελλάδα θα πετύχει», τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος νωρίτερα είχε συναντήσεις με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο Ζοζέφ Ντολ, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2007
Η Μόνικα της Παιδείας...
...και πώς οι Ευθυμίου - Τρουροπλής του ΠΑΣΟΚ "πούλαγαν" τις θέσεις στη ΝΔ. Ο ρόλος του Ψυχάρη και τα ευρωπαϊκά προγράμματα!

Της Μαρίας Κανελλοπούλου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε στο press.gr για την Μόνικα της ΣΕΛΕΤΕ/ΑΣΠΑΙΤΕ και του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ τη "φίλη" της ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ, την γνωστή Εύη Μπότσαρη!!
Η αδίστακτη αυτή κυρία, η οποία βάζει και άλλες καθηγήτριες στο «κόλπο», έχει εκλεγεί παράνομα «καθηγήτρια» στην ΑΣΠΑΙΤΕ και το ξέρουν πλέον ακόμα και «οι κόττες»!!! Η μεγάλη «απάτη» είναι στο ότι εξέλαβαν την απόσπαση της Εύη Μακρή - Μπότσαρη στη Φιλοσοφική Σχολή ως ερευνητικό έργο.
Εξάλλου ο νόμος δεν καλύπτει έναν αποσπασμένο να κάνει ερευνητικό έργο, παρά μόνο «βοηθητικό έργο». Υπάρχει νομικό πρόβλημα ακόμα και στη περίπτωση που κάποιοι δεχτούν ότι έκανε "ερευνητικό έργο".
Την σημαντική αυτή διαφορά «απόσπασης και σύμβασης (Π.Δ. 407)» την γνωρίζουν όλοι οι καθηγητές ανά την επικράτεια αλλά στην περίπτωση της κυρίας Μπότσαρη τα άτομα που «χειρίστηκαν» την «εκλογή της» έκλεισαν τα μάτια. Μαθαίνουμε άλλος με κανένα φακελάκι, άλλος εκβιάστηκε, άλλος απειλήθηκε (ενόψει την νεοδημοκρατικής εκλογικής νίκης» άλλος με κανένα «τηλέφωνο» από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Αθανάσιο Τσουροπλή (ο οποίος στην συνέχεια «βοηθήθηκε»από τον «κύκλο Μπότσαρη» και άλλος άλλος με κανένα «τηλέφωνο» από το γραφείο του τότε υπουργού Ευθυμίου – Λαμπράκη – Ψυχάρη (όλοι μια παρέα είμαστε αδέρφια) και οι υπόλοιποι από τον κομματικό μηχανισμό της δεξιάς!!! Μη ξεχνάτε ότι ο ανηψιός Ψυχάρη είναι «καλλητός πολύύύ» της Μόνικας
Μένει το ερώτημα «γιατί τόση πρεμούρα» να εκλεγεί μια καθηγήτρια με τόσο εξώφθαλμες και παράνομες διαδικασίες; Μα, για τα λεφτά από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και από τις επιμορφώσεις!!!
Ο κύκλος των απατεώνων που λυμαίνονται την εκπαίδευση είναι σε όλα τα κόμματα με μεγαλύτερο αυτόν της Νέας Δημοκρατίας !!
Μένει το ερώτημα: γιατί μετά από μια εικασετία ΠΑΣΟΚ οι Πανεπιστημιακοί που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ είναι τόσοι λίγοι; Μια απάντηση είναι ότι οι τελευταίοι υπουργοί και υπεύθυνοι Παιδείας ΠΑΣΟΚ «πούλαγαν τις θέσεις» στους Δεξιούς - απατεώνες για μίζες και κοροΐδευαν τους γνήσιους και έντιμους ψηφοφόρους τους!!
Τα ακούτε κύριε Πέτρο Ευθυμίου, κύριε Αθανάσιε Τσουροπλή, κύριε Βασίλειε Κουλαϊδή (ήσασταν στο διδακτορικό της Εύη Μπότσαρη;) Εκεί στην Πάτρα βρε αδέρφια, ακούμε ότι πολλή αλλαξοκολιά έπεφτε!!!
Μα θα πείτε η ΝΑΤΑΣΣΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ έγινε διδάκτωρ Ιατρικής (παρακαλώ!!!) πριν πάρει το πτυχίο Ιατρικής!!
ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ «ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ» ΝΑΤΑΣΣΑ!!!
ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΝΕΙΑΣ. ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΝΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΡΑ!!

ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΑΚΡΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ!!

http://publish.indymedia.org/el/2012/02/954942.shtml

ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΑΚΡΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΜΑΚΡΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 86 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ

ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΕΣ ΣΕ PDF
Στην τελευταια σελιδα

Το κολπο. Επιασαν παρανομα την αποσπαση στην Φιλοσοφικη ως ερευνητικο εργο ΠΔ 407 και δηθεν δεν το βλεπουν 7 χρονια!

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ!!

http://publish.indymedia.org/el/2012/02/954942.shtml

KAI

http://publish.indymedia.org/de/2012/03/955252.shtml

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ