Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ο «χρυσός» Χάρης - Ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο, σε μαθηματικό διαγωνισμό για τον Χάρη Τσαμπασίδη - Νικητής και στον 29ο Διαγωνισμό «Αρχιμίδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας

Τετάρτη 07 Μαρτίου 2012

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/6cd7000b5fdc149d15c15e2b49b0ac68_L.jpg 
Ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή του ο μαθητής Χάρης Τσαμπασίδης συμμετέχοντας στον 29ο διαγωνισμό «Αρχιμήδης» που.. οργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία.
Στο μεταξύ, τους τελευταίους μήνες σημειώθηκαν κάποιες σπουδαίες εξελίξεις που αφορούν θετικές προοπτικές για σταδιοδρομία του σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Συγκεκριμένα, ο Χάρης Τσαμπασίδης επιστρέφοντας από το M.I.T. των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ασχολήθηκε με εξετάσεις σε αμερικανικά πανεπιστήμια (S.A.T.). Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων αυτών στα Μαθηματικά και στη Φυσική, μαθήματα που το άριστα είναι το 800, ο ταλαντούχος μαθητής πήρε 800 στην Φυσική, 800 στα Μαθηματικά ΙΙ και 780 στα Μαθηματικά Ι.
Εξάλλου, τον περασμένο Ιανουάριο έγινε δεκτός για σπουδές από το Cambridge Trinity College, το οποίο έχει καταταγεί 1ο παγκοσμίως στα Μαθηματικά, καθώς και από ένα άλλο κορυφαίο πανεπιστήμιο της Αγγλίας, το University of Bristol.
Επίσης, περί τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου αναμένονται και τα αποτελέσματα σε αιτήσεις που εκκρεμούν προκειμένου ο Χάρης Τσαμπασίδης να συμμετέχει σε προγράμματα αμερικανικών πανεπιστημίων. 
από  ΕΠΤΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: