Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Θεσσαλονίκη: 3ο Ποδηλατικό Καρναβάλι για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012
Η Θεσσαλονίκη κάθε Τσικνοπέμπτη δεν απολαμβάνει μόνο κρεατολιχουδιές, αλλά, εδώ και τρία χρόνια κάνει και πετάλι, με την παρέλαση του..
Ποδηλατικού Καρναβαλιού.
Με στόχο να προωθήσουν τη χρήση του ποδηλάτου, αλλά και ευρύτερα της βιώσιμης κινητικότητας, οι καρναβαλιστές - ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Χρηματιστηρίου, στα Λαδάδικα. Μεταξύ αυτών, Λουκάνικα Φρανκφούρτης και Υποβρύχια που Γέρνουν, χόρεψαν στους… ελληνογερμανικούς ρυθμούς της επικαιρότητας.
Η παρέλαση ξεκίνησε λίγο πριν τις 8 το βράδυ, με προπορευόμενο το άρμα της Βιώσιμης Κινητικότητας, παγιδευμένο σε μια εχθρική αυτοκινητούπολη. Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι ποδηλάτες και οι πεζοί θα επιστρέψουν στο σημείο της αφετηρίας, όπου θα ακολουθήσει γλέντι με άφθονο κρασί και φαγητό.
Ρυθμό θα δώσουν η Ομάδα Κρουστών Κρούση, οι Lindy Hop Greece σε swing ρυθμούς, οι dj’s Stelios, Root Boot, Farina + GG. Το Ποδηλατικό Καρναβάλι υποστηρίζουν οι ομάδες «Παιδία εν δράσει», «Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία», «Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών», « Street Panthers», «Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και «Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης».http://www.agelioforos.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: