Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyiCV_N4kwT2kW9bqFyfaCsGN0i6NQ0XMs6w6UX-kKFS2S4ehWJ1wBQROo7hb7RKH7goTs5WUK9m8u9kKWhyphenhyphenuUyQMXDH0GBccird5J_PLIvDiKCM1ftKaQZt-Hq1FwAmmD8EguujZcYeA/s1600/%25CE%25B5%25CF%2580%25CE%25B9%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25BB%25CE%25B7.jpg 
Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,
Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από τον φίλο Γ. Τούλη και σας την προωθούμε.....

Φιλικά
Ηλίας Τσολακίδης

Αγαπητοί φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης
σας γράφω καταρχήν για να σας συγχαρώ για την δράση σας με τις πατάτες. Ακόμη περισσότερα συγχαρητήρια γιατί καταφέρατε να κινητοποιήσετε όλους αυτούς που βοήθησαν στην υλοποίηση της δράσης. Θεωρώ ότι αυτή η αυτο-οργάνωση είναι πολύ σημαντικό στοιχείο και δίνει σε πολλούς να καταλάβουν ότι πρέπει να μην τα περιμένουν όλα έτοιμα στο πιάτο και ότι αν προσπαθήσουν μπορούν να συμβάλλουν στην αλλαγή της κατάστασης.
Όσο για τη δράση, επειδή είναι σημαντικό να μειωθούν οι μεσάζοντες και επειδή δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται επ’ άπειρον  αυτή η πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης, θεωρώ ότι πρέπει να έρθετε σε επαφή με την Ένωση αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας και όχι μόνο.
Δυστυχώς στην Ελλάδα ένας τόσο σημαντικός θεσμός όπως οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, εκτός εξαιρέσεων, απαξιώθηκαν και λειτούργησαν μόνο για ιδιοτελείς σκοπούς.
Σαν κοινωνία πρέπει να παλέψουμε για να λειτουργήσουν ξανά σε υγιή βάση. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε. Το θέμα δεν αφορά μόνο τους αγρότες αλλά και όλους εμάς τους καταναλωτές αγροτικών προϊόντων.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης έδειξε το δρόμο, αλλά φυσικά ο ρόλος της δεν είναι να αντικαταστήσει τέτοιους θεσμούς. Ας αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους όσοι είναι μέλη αυτών των συνεταιρισμών και ας φροντίσουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους μέσω αυτών.
Όταν τα κατάφερε η Εθελοντική Ομάδα να έρθει σε επαφή με τους αγρότες της Δράμας, είναι δυνατόν να μην μπορούν να κάνουν το ίδιο και όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με την αγροτική παραγωγή;
Γιατί να μην υπάρχει ένα δίκτυο ανταλλαγής προϊόντων μεταξύ των συνεταιρισμών; Νομίζω ότι προς τα εκεί πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η παραγωγή των αγροτικών προϊόντων θα συνεχίσει να φτάνει στους καταναλωτές με όσο το δυνατόν λιγότερους μεσάζοντες.
Φιλικά
Γιώργος Τούλης
-- Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: