Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Δραματικοί τόνοι Βενιζέλου στη Βουλή Νέα μέτρα ενόψει...


Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012
Την θέσπιση νέων μέτρων που σκοπό έχουν την αντιμετώπιση της κρίσης προανήγγειλε από το βήμα της βουλής ο ..
υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.
Ο κ Βενιζέλος χαρακτήρισε το συζητούμενο ν/σ ως πρόβα για πολύ κρισιμότερες διατάξεις που θα εισαχθούν τις επόμενες ημέρες και ο πολιτικός κόσμος πρέπει να δείξει ότι μπορούμε να συσπειρωθούμε για το καλό της πατρίδας.
Ο υπουργός Οικονομικών χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους στην ομιλία του και απευθυνόμενος στους βουλευτές είπε ότι τους παρακαλεί και δεν τους προκαλεί "στο όνομα να αρθούν στο ύψους των περιστάσεων και στο όνομα της πατρίδας να σηκώσουμε μαζί με συναίνεση αυτό το βάρος".
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ακόμη ότι τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή της τελικής μάχης για το PSI και της τελικής μάχης για το νέο δανειακό πρόγραμμα, "όποιος έχει ιδέες να τις πει τώρα και το επιχείρημα ότι μετά τις εκλογές θα αρχίσει μία νέα διαπραγμάτευση δεν είναι ακριβές από όποιον τα λέει ο οποίος δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα".
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην υπόθεση της εξάρθρωσης του κυκλώματος στην Θεσ/νικη. Είπε ότι δεν είναι ευχάριστο να βλέπει έναν υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο του ΛΑΟΣ, ή εκπρόσωπο της εκκλησίας ή στέλεχος του υπ. οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι με αυτό που έγινε το ίδιο το ΣΔΟΕ αυτοκαθάρθηκε και πρόσθεσε ότι όλα αυτά έχουν σημασία ότι γίνονται τώρα.
Ως και σήμερα το PSI
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε χθες ότι μέχρι σήμερα Παρασκευή θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα περικοπής του ελληνικού χρέους.
"Να σας πω την αλήθεια μέχρι αύριο το μεσημέρι πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί πάρα πολλά πράγματα", δήλωσε ο υπουργός στην Βουλή, αναφερόμενος στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων για το οποίο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είχε αργότερα την Πέμπτη νέες συζητήσεις με τον εκπρόσωπο των ιδιωτών πιστωτών της χώρας Charles Dallara.
Ο Βενιζέλος πρόσθεσε ότι μέχρι την Δευτέρα που θα προσέλθει στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, το λεγόμενο Eurogroup, θα πρέπει να έχουν επισημοποιηθεί πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: