Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Σαμαράς: Δεν αντέχουμε άλλη ύφεση - "ΠΗΡΑΜΕ ΟΔΥΝΗΡΟ ΜΑΘΗΜΑ"

Σαμαράς: Δεν αντέχουμε άλλη ύφεσηΠέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011
Στα διδάγματα από την εμπειρία της Ελλάδας, η οποία όπως είπε, τις τελευταίες τρείς δεκαετίες αναπτύχθηκε χωρίς δημοσιονομική πειθαρχία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της..
ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Ολομέλεια του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μασσαλία.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι η Ελλάδα πήρε πολύτιμα μαθήματα με οδυνηρό τρόπο, καθώς είχε ονομαστική ανάπτυξη σε βάρος της δημοσιονομικής σταθερότητας. «Τώρα πια γνωρίζουμε όλοι, που οδήγησε αυτό. Και θα πληρώνουμε για καιρό τις οδυνηρές συνέπειες», σημείωσε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την άποψη ότι χρειάζεται να μπει σε απόλυτη προτεραιότητα η ανάκαμψη, καθώς, όπως είπε, «δεν αντέχουμε άλλο να είμαστε η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά σε ύφεση».
Για το λόγο αυτό, υπογράμμισε, πρέπει να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας «προκειμένου να επιτύχουμε άμεσα πρωτογενή πλεονάσματα, όπως απαιτεί ο Προϋπολογισμός που μόλις ψηφίσαμε».
«Χρειάζεται να βγούμε από την ύφεση, προκειμένου να ισοσκελίσουμε το συνολικό προϋπολογισμό όσο γίνεται πιο γρήγορα και να αντιστρέψουμε τη δυναμική του χρέους», συμπλήρωσε.
Τάχθηκε παράλληλα κατά της ευρείας χρήσης του κρατικού παρεμβατισμού, που υποστηρίζουν οι Σοσιαλιστές και η οποία, όπως είπε, «αποδείχθηκε ότι είναι λάθος» και δήλωσε ότι πιστεύει «στο δυναμισμό της αγοράς».
Υπογράμμισε τέλος ότι οι αγορές πρέπει να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες και να υπόκεινται σε ρυθμίσεις και αυτές όπως εξήγησε συνίστανται σε πέντε λέξεις: δημοσιονομική πειθαρχία, προσαρμοστικότητα, ευελιξία, και ρευστότητα.
«Η πειθαρχία είναι προϋπόθεση για μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη. Όλοι οι άλλοι κανόνες, προσαρμοστικότητα, ευελιξία και ρευστότητα, είναι προϋποθέσεις ανταγωνιστικότητας, είναι το δυναμικό της ανάπτυξης», πρόσθεσε.
Το συνέδριο του ΕΛΚ φιλοξενείται από το κυβερνών κόμμα UMP και τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και σε αυτό θα συμμετάσχουν συνολικά 17 πρωθυπουργοί, πρόεδροι κομμάτων, οι ευρωβουλευτές της ομάδας του ΕΛΚ, ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ και περίπου 1.000 σύνεδροι. Μεταξύ άλλων, παρόντες είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: