Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Έτοιμη η Κλινική Οξέων Περιστατικών του ΓΝΚ - Λειτουργικό και με εξαιρετική αισθητική κτίριο


Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2011 Τοπικά
Οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες της νέας αυτής κλινικής θα εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο φροντίδας και περίθαλψης των νοσηλευόμενων
Ένα λειτουργικό και με..
εξαιρετική αισθητική κτίριο είναι η νέα κλινική των Οξέων περιστατικών που δημιουργήθηκε στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Ο χώρος αυτός που θα εξυπηρετεί απόλυτα τις ανάγκες της κλινικής των Οξέων, θα ναι σε θέση να προσφέρει υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας σε ανθρώπους με ψυχιατρικές διαταραχές.

Η κλινική αυτή, σε συνδυασμό με το καλά εξειδικευμένο προσωπικό της κλινικής των Οξέων περιστατικών του ΨΝΠΟ, το οποίο θα επανδρώσει την νέα αυτή κλινική, θα μπορέσει να αποδώσει τα μέγιστα στην παροχή ψυχικής υγείας στο Νομό μας αλλά και στη περιφέρεια.

Η κλινική των οξέων του Γ.Ν.Κ., στεγάζεται σε νεόδμητο και ιδιόκτητο κτίριο που κτίστηκε και βρίσκεται στο 7ο χιλιομ. της επαρχιακής οδού Κατερίνης-Αρωνά.

Θα είναι δυναμικότητας 28 κλινών και θα παρέχει νοσηλεία σε εφήβους και σε ενήλικα άτομα και των δύο φύλων, των οποίων η ψυχική υγεία βρίσκεται σε έξαρξη (κρίση).

Οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες της νέας αυτής κλινικής θα εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο φροντίδας και περίθαλψης των νοσηλευόμενων.

Οι εκσυγχρονισμένοι και επαρκείς χώροι φροντίδας και υγιεινής, οι θάλαμοι μιας ή το πολύ δύο κλινών, η εξωνοσοκομειακή παρακολούθηση και η ενεργοποίηση του προσωπικού θα συνθέσουν μια εικόνα σύγχρονης νοσηλευτικής δομής, η οποία θα είναι ικανή να ελαχιστοποιεί και να αποκλείει τους παράγοντες του ιδρυματισμού.

Έτσι, ο αναπληρωτής Διοικητής του ΨΝΠΟ κ. Εμμαν. Κοσμαδάκης, συνοδευόμενος από την Τεχνική υπηρεσία, επισκέφθηκε τον χώρο αυτό όπου είχε ξενάγηση - ενημέρωση από τον Διοικητή του Γ.Ν.Κ. κ. Αστ. Φαρμάκη, τον Δ/κό Δ/ντή του Γ.Ν.Κ. κ. Γ. Καραθάνα, την Τεχνική υπηρεσία του Γ.Ν.Κ. και εκπροσώπους της Τεχνικής Εταιρείας που ανήγειρε το κτίριο, προσπαθώντας να εντοπίσουν εάν υπάρχουν κάποιες ελλείψεις ώστε να μπορέσει να τεθεί η κλινική σε λειτουργία στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Όπως είπε ο κ. Φαρμάκης, άμεσα θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία παράδοσης - παραλαβής από την κατασκευάστρια εταιρεία στη ΔΕΠΑΝΟΜ και από τη ΔΕΠΑΝΟΜ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: