Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Έκκληση Παπανδρέου στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αντέξουν τον «πόλεμο» - Σφοδρή επίθεση κατά ΝΔ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011
Να αντέξουν στον πόλεμο για να κερδίσει η χώρα, κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου από το βήμα της ΚΟ του κόμματος, δύο 24ωρα πριν την κρίσιμη.. ψηφοφορία της Πέμπτης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στην κοινωνία όσο και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να δείξουν ψυχραιμία και να υψώσουν το ανάστημά τους, υπογραμμίζοντας ότι «δε λογοδοτούμε στους ψηφοφόρους, αλλά σε όλους τους Έλληνες και την ιστορία».


«Κάθε άρθρο του πολυνομοσχεδίου αποτελεί ένα επιχείρημα και μία δέσμευση προς τους εταίρους μας. Η ψηφοφορία της Πέμπτης θα πρέπει να είναι τέτοια που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε» διεμήνυσε.


«Η ΝΔ διέλυσε τη χώρα»

Παράλληλα, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι «έφυγε αφού διέλυσε τη χώρα και την άφησε ανοχύρωτη».


«Έχουμε μάθει από την ιστορία. Δικός μας ρόλος είναι να μην επιτρέψουμε να γίνει το ίδιο λάθος» τόνισε και χαρακτήρισε την ΚΟ πυλώνα σταθερότητας, ώστε η Ελλάδα να βγει το γρηγορότερο από την κρίση. «Χρειάζεται όλοι να καταλάβουμε τις ευθύνες μας, και πολίτες και επιχειρηματίες και δικαστές» είπε ο πρωθυπουργός.


Για τις αντιδράσεις


Αναφερόμενος στις έντονες αντιδράσεις για τα σκληρά μέτρα λιτότητας και το κύμα καταλήψεων σε υπηρεσίες του Δημοσίου, ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε εάν η διάλυση της χώρας θα βοηθήσει να βγει η χώρα από την επιτήρηση.


Δεν μπορούν να μας κατηγορούν αυτοί που δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ στο εξωτερικό, είπε στρέφοντας και πάλι τα βέλη του στην αξιωματική αντιπολίτευση.


«Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα κάνουν το καθήκον τους, αυτό είναι πατριωτισμός, η ΚΟ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» είπε καταλήγοντας.ΝΕΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: