Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ - Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSgeiK2angnBtD1GTItJjq_H9-cPcFQvlhLhdgLVuCL8gweA00gyTIKzcJAIp4oubrQ3DOY-SrmkR4d1HFTO6ADsi9ql6EeAKUcZsAp6xZE2_W_L_rZ2yzFGywgZFSNJMeR8LRjotBe0o/s1600/Lappas.JPG

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 
Την Παρασκευή 23\9, έστω και με εννέα μήνες καθυστέρηση, συνεδρίασε για πρώτη φορά η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου μας. Η απαρτία στην ...
συνεδρίαση ήταν οριακή και αυτό, εν μέρει τουλάχιστον, οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένα μέλη της επιτροπής δεν είχαν λάβει πρόσκληση για τη συνεδρίαση. Το επεσήμανα αυτό στην αρχή της συνεδρίασης, όμως δεν θέλησα να δώσω μεγαλύτερη έκταση στο θέμα προτιμώντας στην παρούσα φάση να αναγνωρίσω στην δημοτική αρχή το ελαφρυντικό της πρώτης φοράς.
Μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη η συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα των διοδίων, το οποίο είχε συζητηθεί με πρωτοβουλία της παράταξής μας τον περασμένο Μάιο σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να μην αναφερθούμε αρκετοί ομιλητές και στην ανάγκη πραγματοποίησης συζήτησης για το θέμα που προέκυψε πρόσφατα σχετικά με την διαβούλευση που έχει ξεκινήσει για το «Εθνικό Πάρκο Ολύμπου». Τελικά υπήρξε η διαβεβαίωση από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κωτούλη ότι σκοπεύει να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση του σώματος στις 10\10 ακριβώς για το θέμα αυτό και ο δημαρχεύων κ. Φαρμάκης υποσχέθηκε πως στη συνεδρίαση εκείνη θα προσκληθούν να συμμετάσχουν και οι κοινωνικοί, οικονομικοί, πολιτικοί φορείς του δήμου μας (πάντως με δεδομένο ότι η διαβούλευση λήγει στις 13\10, τρεις μόλις μέρες μετά την εξαγγελθείσα συνεδρίαση, επιφυλασσόμαστε να ζητήσουμε αλλαγή ημερομηνίας της συνεδρίασης).
Σχετικά τώρα με το θέμα των διοδίων ακολούθησε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κι έντονη σε κάποιες στιγμές συζήτηση. Παίρνοντας τον λόγο ζήτησα  να σταματήσει η άγονη αντιπαράθεση γύρω από το ποιοι και πόσο συμμετείχαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Δεν ήταν σκοπός της συνεδρίασης αυτής να προβάλλουμε ο καθένας την αγωνιστικότητά του έναντι των άλλων (προσωπικά δεν έχω κανένα τέτοιο πρόβλημα ή κόμπλεξ γιατί ως γνωστόν είμαι από τους ελάχιστους που έδιναν και δίνουν το «παρών», τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά, στις κινητοποιήσεις στα διόδια!). Σκοπός ήταν να διαλεχθούμε ελεύθερα, να συνθέσουμε απόψεις και παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες μας να καταλήξουμε σε ένα «μίνιμουμ» κοινών θέσεων (σε μία βάση δηλαδή) για να φτάσουμε από κοινού σε μία απόφαση – γνωμοδότηση προς το δημοτικό συμβούλιο. Από εκεί κι έπειτα η κάθε παράταξη ή φορέας και ο καθένας από εμάς διατηρεί την αυτονομία του και μπορεί να συνεχίζει να έχει τις δικές του συμπληρωματικές θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: