Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα έκκληση της Χ. Κλίντον, στην ΕΕ, να "πάρει τις δύσκολες αποφάσεις"

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κάλεσε χθες τους Ευρωπαίους να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις κατά της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, σημειώνοντας.. ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση σε αυτές τις "δύσκολες αποφάσεις".

    "Καλούμε τις χώρες να συνεχίσουν τις προσπάθειες που θα φέρουν μια άνθιση της ανάπτυξης και μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα στο μέλλον", δήλωσε έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Πορτογάλο ομόλογό της Πάουλο Πόρτας.

    Η Κλίντον σημείωσε επίσης ότι η Πορτογαλία βρίσκεται "στο σωστό δρόμο". "Κι άλλες χώρες και κυβερνήσεις συνεχίζουν να εργάζονται για να πάρουν αυτόν το δρόμο", συνέχισε.

    "Αναμένουμε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να συνεχίσουν να δρουν κατά τρόπο που η απάντηση στην κρίση να είναι ισχυρή, ευέλικτη και κυρίως αποτελεσματική", υπογράμμισε.

    Η Κλίντον προσέθεσε ότι η ίδια έχει "προσωπικά εμπιστοσύνη" στους Ευρωπαίους ότι θα "πάρουν τις δύσκολες αποφάσεις" και παραδέχθηκε ότι οι ΗΠΑ "αντιμετωπίζουν πολλές από τις ίδιες προκλήσεις".

    "Υποστηρίζουμε τις αποτελεσματικές και προς τη σωστή κατεύθυνση προσπάθειες που έκανε εδώ ο πρόεδρος (Μπαράκ) Ομπάμα και στην Ευρώπη πολλοί ηγέτες", υπογράμμισε.

    "Θέλουμε απλώς να είναι σαφές ότι οφείλουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο αυτόν, δεν υπάρχει συντομότερος δρόμος", κατέληξε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών.
http://www.e-typos.com

ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: