Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Αλλαγές στο "παρά πέντε" στα σχολεία

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011 Τοπικά
Δε συγχωνεύεται τελικά το δημοτικό σχολείο Τριλόφου με τη Γανόχωρα
Με αλλαγές στο σχέδιο συγχωνεύσεων του υπουργείου Παιδείας και για το νομό Πιερίας θα ξεκινήσει η φετινή χρονιά μετά και τις...
αντιδράσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις που έγιναν από φορείς, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς της Πιερίας.
Στη διάρκεια του καλοκαιριού γνωστοποιήθηκαν δυο αποφάσεις και τροποποιήσεις με τελευταία αυτή που αφορά την αναστολή εφαρμογής των συγχωνεύσεων σε ορισμένα μόνο σχολεία σε όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων αυτή που αφορούσε τη συγχώνευση του δημοτικού σχολείου Τριλόφου με αυτό της Γανόχωρας. Τα σχολεία θα παραμείνουν ως έχουν.
Δυο νέα λύκεια σε Κορινό και Κ. Μηλιά
Με την υπ. αριθμ. 70629/Δ4/23.6.2011 (ΦΕΚ 1505/Β724-6-2011) Κοινή Υπουργική Απόφαση με τίτλο "Συγχωνεύσεις Δημοτικών Σχολείων" ανακοινώνεται η ίδρυση για το σχολικό έτος 2011 - 2012 13 γενικά λύκεια σε όλη τη χώρα και πέντε λυκειακές τάξεις καθώς και 8 γυμνάσια.
Από αυτά, στην Πιερία ιδρύονται το Γενικό Λύκειο Κορινού και το Γενικό Λύκειο Κ. Μηλιάς.
Αντίστοιχα δεν ιδρύεται κανένα δημοτικό σχολείο, ενώ σε ο,τι αφορά τα νηπιαγωγεία έχουμε δυο νέα, το 25ο 2θέσιο Νηπιαγωγείο στην Κατερίνη και το 2ο 2θέσιο στην Περίσταση.
Επίσης, προάγεται το 2ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας από 1θέσιο σε 2θέσιο.
Συγχωνεύσεις
Στο ίδιο ΦΕΚ περιλαμβάνονται οι συγχωνεύσεις των δημοτικών σχολείων Μοσχποτάμου - Μελιαδίου - Λαγόραχης, με έδρα το Μοσχοπόταμο, Ελάφου - Εξοχής, Καρυών - Κ. Μηλιάς με έδρα τη Κ. Μηλιά.
Νέο ΦΕΚ
Στις 27-6-2011 δημοσιεύεται και το ΦΕΚ 1573/Β727-6-2011) που περιλαμβάνει τα εξής: υποβιβασμός: Το 6θέσιο Δ.Σ. Π. Κεραμιδίου υποβιβάζεται σε 3θέσιο Π. Κεραμιδίου.
Συγχωνεύσεις δημοτικών σχολείων
Το Δ.Σ. Κεραμιδίου συγχωνεύεται στο 13ο Δ.Σ. Κατερίνης, το Δ.Σ. Τόξου στο Δ.Σ. Καταλωνίων, το Δ.Σ. Αλωνίων συγχωνεύεται στο Δ.Σ. Κίτρους, το Δ.Σ. Τριλόφου στο Δ.Σ. Γανόχωρας (αποφασίστηκε με νεότερη απόφαση η αναστολή της συγχώνευσης αυτής), το Δ.Σ. Δεβαστής στο Δ.Σ. Κορινού, το Δ.Σ. Ελευθεροχωρίυ στο Δ.Σ. Μακρυγιάλου και το Δ.Σ. Μεθώνης στο 3ο Δ.Σ. Αιγινίου.
Συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων
Το Νηπιαγωγείο Αρωνά συγχωνεύεται με το Νηπιαγωγείο Ν. Κεραμιδίου, το Νηπιαγωγείο Ελάφου με το νηπιαγωγείο Εξοχής, το Νηπιαγωγείο Τόξου με το Νηπιαγωγείο Καταλωνίων, το Νηπιαγωγείο Μελιαδίου με το Νηπιαγωγείο Μοσχοποτάμου, το Νηπιαγωγείο Ράχης με το Νηπιαγωγείο Λόφου, το Νηπιαγωγείο Μ. Μηλιας με το Νηπιαγωγείο Κ. Μηλιάς, το Νηπιαγωγείο Κ. Αγιάννη με το Νηπιαγωγείο Τραπεζούντας, το Νηπιαγωγείο Καταχά με το 3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου, το Νηπιαγωγείο Ελευθεροχωρίου με το Νηπιαγωγείο Μεθώνης, της Παλαιόστανης με το νηπιαγωγείο Σφενδάμης και των Αλωνίων με το νηπιαγωγείο του Κίτρους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: