Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Μπλόκα και Οδύσσεια για τους τουρίστες

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011
Σάμος
Ομηροι για τουλάχιστον μισή ώρα βρέθηκαν χθες το πρωί φινλανδοί τουρίστες στο αεροδρόμιο της Σάμου. Δημιουργήθηκε... μικροένταση, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν τα τέσσερα λεωφορεία που μετέφεραν τους ξένους τουρίστες, οι οποίοι μόλις είχαν φτάσει στο νησί. Το μεσημέρι, ομάδα ταξιτζήδων η οποία είχε συνάντηση με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πυθαγόρα Βαρδίκο προκάλεσε υλικές ζημιές στο πολιτικό του γραφείο.
Πάτρα
Επί έξι ώρες οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν την Εθνικό Οδό Πατρών - Κορίνθου στα διόδια του Ρίου αλλά και στα διόδια στη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης. Κυκλοφοριακό χάος επικράτησε στην παλαιά Εθνική Οδό, όπου σχηματίστηκε ουρά που ξεπερνούσε τα 30 χιλιόμετρα, από το Ρίο μέχρι κοντά στο Αίγιο. Σε πραγματική οδύσσεια εξελίχθηκε το ταξίδι μετά τη γέφυρα, αφού αυτοκινητιστές κατέλαβαν τον κόμβο στο 1ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων και στα δύο ρεύματα. Λίγο μετά το μεσημέρι αποχώρησαν από τα διόδια της γέφυρας και του Ρίου ύστερα από απόφαση που έλαβαν σε επιτόπια συνέλευσή τους. Σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί ενδέχεται να κλείσουν το νέο λιμάνι της πόλης.


Θεσσαλονίκη
Πεζή πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χθες οι ιδιοκτήτες ταξί της πόλης, τους οποίους χθες συνόδευαν οι οικογένειές τους, γυναίκες και παιδιά. Περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία και οργάνωσαν πορεία με σταθμούς το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ.


Κέρκυρα
Αποκλεισμένο για δύο ώρες παρέμεινε χθες το μεσημέρι το αεροδρόμιο της Κέρκυρας λόγω των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί. Εκατοντάδες τουρίστες που έφτασαν με πτήσεις από το εξωτερικό, κυρίως από τη Βρετανία, αναγκάστηκαν να περπατήσουν με τις αποσκευές τους στα χέρια έως τον χώρο έξω από το αεροδρόμιο. (ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: