Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Τα "πράσινα" παιδιά των ΜΚΟ

Τα "πράσινα" παιδιά των ΜΚΟ
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗ, που αποκάλυψε ο «Ελεύθερος Τύπος», δεν ήταν μία μεμονωμένη περίπτωση ενός βουλευτή, που θέλησε να εκμεταλλευθεί το καθεστώς της «κοινωνικής εργασίας» για να εξυπηρετήσει τα κομματικά του ρουσφέτια. Με...
βάση τα νεότερα στοιχεία, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα μας, έχει στηθεί κυριολεκτικώς μία βιομηχανία «πράσινων» προσλήψεων, μέσω Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, που ανήκουν σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Βασικός σκοπός της πράσινης πυραμίδας είναι να ελεγχθούν κομματικά 55.000 προσλήψεις νέων, που θα απασχοληθούν για 6 μήνες με 695 ευρώ. Υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ανώτερα στελέχη της Ιπποκράτους και πολιτευτές του κυβερνώντος κόμματος, βρήκαν το παράθυρο για να βολέψουν τα δικά τους παιδιά, ιδρύοντας αμφιβόλου ποιότητας οργανισμούς και πετυχαίνοντας συμβάσεις με πράσινους δήμους και περιφέρειες.

ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ γίνονται εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ και μέσω ΜΚΟ, που αποτελούν τον «αγαπημένο» θεσμό του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Είναι σαφές πλέον ότι το λόγο έχουν τα απαραίτητα θεσμικά όργανα της Βουλής, της Δημόσιας Διοίκησης και της Δικαιοσύνης. Μπροστά στη χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων για τις ΜΚΟ που ιδρύθηκαν νύχτα για να μπουν στα προγράμματα προσλήψεων, προκαλεί απορία η αφωνία του αρμόδιου γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή, ο οποίος σε άλλες περιπτώσεις προσλήψεων του παρελθόντος έδρασε με απίστευτη ταχύτητα. Το κόλπο με τις ΜΚΟ αποκαλύφθηκε. Ο κ. Παπανδρέου, που προεκλογικά κατηγορούσε τη Νέα Δημοκρατία ότι φρόντιζε τα «δικά της παιδιά», ενώ γνώριζε ότι με τις μονιμοποιήσεις τακτοποιήθηκαν κυρίως συμβασιούχοι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, τώρα οφείλει να ξηλώσει όλες τις προσλήψεις των ΜΚΟ και να θεσπίσει αξιόπιστους κανόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: