Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Η CIA έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που βρέθηκαν στο κρησφύγετο του Πακιστάν Ντοκουμέντο: Οταν ο Μπιν Λάντεν έβλεπε... Μπιν Λάντεν στην ΤV

Κυριακή 8 Μαίου 2011
Βίντεο και φωτογραφίες που κατασχέθηκαν από κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν και εικονίζουν τον αρχηγό της Αλ Κάιντα έδωσε το Σάββατο στη... δημοσιότητα η CIA. Τα βίντεο, από τα οποία έχει αφαιρεθεί ο ήχος, δείχνουν τον πλέον καταζητούμενο τρομοκράτη να παρακολουθεί τον εαυτό του στην τηλεόραση, ενώ φαίνεται ότι στις εικόνες που σκόπευε να δημοσιοποιήσει έχει βάψει το μούσι του μαύρο.

Σύμφωνα με τους αμερικανούς αξιωματούχους, ο ήχος αφαιρέθηκε επειδή θεωρήθηκε «ανάρμοστο» να ακουστεί η προπαγανδα του τρομοκράτη.
Ένα από τα βίντεο είναι ένα μη δημοσιοποιημένο μήνυμα του Μπιν Λάντεν προς τον αμερικανικό λαό. Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες έχει μαγνητοσκοπηθεί μεταξύ της 9ης Οκτωβρίου και της 5ης Νοεμβρίου του 2010. Στο δεύτερο βίντεο ο αρχηγός της Αλ Κάιντα είναι καθισμένος στο πάτωμα και παρακολουθεί εικόνες του ιδίου στην τηλεόραση. Έχει γκρίζα μαλλιά και μούσι και είναι τυλιγμένος με μία κουβέρτα –σε αντίθεση με το μήνυμα του όπου εικονίζεται με χρυσό πανωφόρι και μαύρο μούσι. Όπως σχολιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, στόχος της δημοσιοποίησης των βίντεο είναι να καταδειχθεί ότι ο Μπιν Λάντεν είχε εμμονή με τη δημόσια εικόνα του.(ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: