Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση με τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ3 είχε χθες, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011 ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος


Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ
Τηλ. (2310) 997158, 996778 Fax (2310) 996730 e-mail: louizou@ad.auth.gr
Κτίριο Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» Α.Π.Θ., Τ.Κ. 541 24, Θεσσαλονίκη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Θεσσαλονίκη, 10/2/2011
Συνάντηση με τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ3 και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο, Νίκο Σωτηριάδη, το Γενικό Διευθυντή, Δημοσιογράφο... Κώστα Μπλιάτκα ....και το μέλος του Δ.Σ., Καθηγητή του Α.Π.Θ., Γρηγόρη Τσόκα είχε χθες, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011 ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, στα γραφεία της Διοίκησης του σταθμού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες ένταξης των φοιτητών των τμημάτων που έχουν συνάφεια με το αντικείμενο της δημόσιας τηλεόρασης, σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στην ΕΡΤ3.
Αποφασίστηκε η αξιοποίηση των επιστημονικών γνώσεων, των καινοτομιών, των ερευνών και του πολιτισμικού έργου του Πανεπιστημίου με την ανάδειξή και προβολή του μέσα από τη δημόσια τηλεόραση.
Από την ατζέντα της συζήτησης δεν έλλειψε ο διάλογος για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συζητήθηκε το πώς θα μπορέσει η δημόσια τηλεόραση να δώσει βήμα στα πανεπιστήμια να εξηγήσουν τις προτάσεις και τις θέσεις που έχουν πάρει, με αποφάσεις της Συγκλήτου, για το μέλλον του δημόσιου πανεπιστημίου.
Έγινε δεκτή η πρόταση της Διοίκησης της ΕΡΤ3, να γίνει ένα ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγή με το πανεπιστήμιο, με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων της πόλης το 2012, με θέμα την ιστορία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
«Η απόδειξη της εξωστρέφειας του πανεπιστημίου και της ανάγκης σύνδεσής του με την κοινωνία, είναι μία σειρά από επαφές που είχα με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και σήμερα με την ΕΡΤ3» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος και επισήμανε ότι «θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με άλλους δημόσιους φορείς οι οποίοι μπορούν να συνεργαστούν με το πανεπιστήμιο έτσι ώστε να υπάρξει κοινωνικό όφελος και το έργο που παράγεται στο Α.Π.Θ. να αναδειχθεί».
Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3, Κώστας Μπλιάτκας δήλωσε «Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι από τα πιο σημαντικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ευρώπης, με φοιτητική πρωτοπορία και σημαντικό επιστημονικό δυναμικό υψηλού επιπέδου. Η κληρονομιά του είναι η πνευματική προσφορά στοχαστών και πνευματικών ανθρώπων που διέπρεψαν όλον τον 20ο αιώνα. Είναι αυτονόητο ότι κάθε επιστημονικό επίτευγμα, κάθε διεθνής συνεργασία, κάθε ερευνητική καινοτομία και κάθε φοιτητική δράση έχουν θέση στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ3».
 Επισυνάπτεται φωτογραφία από τη χθεσινή συνάντηση.
Από αριστερά προς δεξιά: Πρόεδρος ΕΡΤ3, Νίκος Σωτηριάδης, Πρύτανης Α.Π.Θ., Γιάννης Μυλόπουλος, μέλος Δ.Σ. ΕΡΤ3 Γρηγόρης Τσόκας και Γεν. Διευθυντής ΕΡΤ3, Κώστας Μπλιάτκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: