Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

1
Με μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Πιερία, είχε συνάντηση ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Ο πρώην ...
υπουργός, βρέθηκε στην πόλη μας ως καλεσμένος της Σχολής Γονέων-Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Στο περιθώριο της παραμονής του είχε την ευκαιρία να συζητήσει με μέλη της Συμμαχίας, τις πολιτικές εξελίξεις, όπου στο επίκεντρο βρέθηκε η οικονομική κατάσταση. Ο κ. Ανδριανόπουλος, εξέφρασε την απορία του για τον «αιφνιδιασμό» που δέχθηκαν οι πολίτες και τα μέσα ενημέρωσης από την σημερινή οικονομική κατάσταση, σημειώνοντας ότι αυτή η κατάληξη ήταν η αναμενόμενη. «Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να καταλάβεις ότι όταν ξοδεύεις περισσότερα από όσα παράγεις, κάποια στιγμή θα έρθει η χρεοκοπία», είπε.

Σχολιάζοντας την ίδρυση κόμματος από την κ. Μπακογιάννη, χαρακτήρισε τολμηρό το εγχείρημα και με ενδιαφέρον.



2
Τη θεατρική παράσταση του ρώσου συγγραφέα Αλεξανδρου Οστροβσυ «Η Καταιγίδα» ανεβάζει, το Σάββατο 26, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, καθώς και το Σάββατο 5 Μαρτίου, η θεατρική ομάδα της εκκλησιαστικής σκηνής του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Φωτίου   Κατερίνης. Πρόκειται για  ένα κλασικό έργο. Το κυρίαρχο μήνυμα που βγαίνει μέσα από τη θεατρική παράσταση, όπως είπε ο Διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης «Άγιος Φώτιος», είναι αυτό της μετάνοιας.
Στη θεατρική παράσταση συμμετέχουν περίπου 15  ηθοποιοί της εκκλησιαστικής σκηνής, ενώ στην Ελλάδα πρωτοανέβηκε  το  1965 από το Εθνικό Θέατρο. Η σκηνοθεσία είναι του Λουκά Φωτεινού, τα σκηνικά του Νίκου Γραίκου, τα κουστούμια της Αναστασίας Κατέλη και τη μουσική έχει επιμεληθεί η Θεοδοσία Φυτοπούλου.



3
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εμπόρων της Κατερίνης στην κινητοποίηση του κλάδου τους, την Τετάρτη. Γενικά, τα ποσοστά συμμετοχής σε όλη την Ελλάδα κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας σε κάποιες περιοχές ακόμα και το 100%.
Τα χαμηλότερα ποσοστά πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας τους, σημειώθηκαν σε Γλυφάδα (20%) και Κηφισιά (35%). Σε όλες τις άλλες περιοχές δεν έπεσαν κάτω από 80%
Τυχαίο; Δεν νομίζω!



Τροπολογία για την παράταση του χρόνου τακτοποίησης των ημιυπαιθρίων χώρων, αναμένεται να έρθει την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή, σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή Πιερίας Γιάννη Αμοιρίδη. Η παράταση, θα έχει αναδρομική ισχύ από 1 Μαρτίου 2011 και θα είναι διάρκειας τεσσάρων μηνών.
Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες, ο βουλευτής Πιερίας, κατέθεσε σχετικό αίτημα με  ερώτηση του, προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, όπου χαρακτήριζε την παράταση του χρόνου τακτοποίησης απολύτως σκόπιμη και αναγκαία.
Ο κ. Αμοιρίδης είχε επανέλθει στο ζήτημα των ημιυπαίθριων χώρων καθώς, όπως υποστήριζε στο κείμενο της ερώτησής του,  η μεταφορά των αρμοδιοτήτων των πολεοδομιών από τις νομαρχίες στους δήμους και ο αυξημένος αριθμός προσέλευσης του κόσμου, προκαλούν συμφόρηση στα πολεοδομικά γραφεία και μεγάλη ταλαιπωρία σε πολίτες και υπαλλήλους των αρμόδιων υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: