Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Κάν’ το οπως οι Βρετανοί: Στη φυλακή!

Κάν’ το οπως οι Βρετανοί: Στη φυλακή!
Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011
Στη μονίμως σκανδαλολογούσα Ελλάδα, μια είδηση απο τη Μεγάλη Βρετανία πέρασε μαλλον στα ψιλά των μέσων ενημέρωσης: Βρετανός... βουλευτής καταδικάστηκε απο ποινικό δικαστήριο και οδηγήθηκε στη φυλακή για εξαπάτηση του Δημοσίου. Η κατηγορία φαίνεται σοβαρή, αλλά το ποσό που ιδιοποιήθηκε μαλλον ευτελές, κάτι παραπάνω απο 20.000 ευρώ.
Ο βουλευτής πήρε αυτό το ποσό δηλώνοντας, ψευδώς όπως αποδείχτηκε, οτι νοίκιαζε δυο σπίτια, ενώ και τα δύο ήταν δικά του. Αρα το «ενοίκιο» που εισέπραττε ήταν παράνομο. Πώς σας φαίνεται; Ο τύπος ήταν μάλλον…φραγκοφονιάς και στην Ελλάδα θα είχε γίνει ήδη σκετσάκι στις επιθεωρήσεις. Ακου να πάει φυλακή για 20.000, όσο είναι περίπου δυο βουλευτικοί μισθοί! Ο Βρετανός δικαστής, πάντως, δεν δίστασε να τον στείλει στη φυλακή.
Εδώ είναι αμφίβολο αν θα είχε αρθεί η ασυλία του απο τη Βουλή. Αλλά κι  αν είχε αρθεί και καταδικασθεί απο κάποιο δικαστήριο, θα είχε πάει μετά στο σπίτι του, με έφεση ή εξαγορά της ποινής.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.Θέλει ο Ραγκούσης να φτιάξει ένα νόμο αξιόπιστο για την ποινική μεταχείριση των υπουργών και βουλευτών; Ας αντιγράψει το βρετανικό παράδειγμα.
Τη στιγμή που θα οδηγηθεί στη φυλακή ο πρώτος  πολιτικός για σκαστή παρανομία, το πολιτικό σύστημα θα έχει κάνει ένα βήμα προς τη σωτηρία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: