Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
skitso
«Πονηρούς πολιτευτές» αποκάλεσε ο διαγραμμένος από το ΠΑΣΟΚ (λόγω που καταψήφισε το Μνημόνιο) βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, τους... συναδέλφους του της συμπολίτευσης που ασκούν κριτική στον προϋπολογισμό χωρίς όμως να προτίθενται να τον καταψηφίσουν.
Δε γίνεται να είμαστε και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ, είπε, προειδοποιώντας τους πως, όταν ναυαγήσει το πλοίο που θα βουλιάξουν (τη χώρα, δηλαδή)  θα φάνε στο κεφάλι την ξυλιά, από αυτούς που θα βρίσκονται ήδη στη θάλασσα.
Σα να λέμε τους διαμήνυσε ότι δεν θα ξαναεκλεγούν. Ότι δε θα τους ξαναψηφίσουν οι ψηφοφόροι, που βουλιάζουν από τα καμώματα των βουλευτών τους (από τη θετική τους ψήφο δηλαδή, στις επιταγές του Δ.Ν.Τ).
Ως σκεπτικό, λογικό φαντάζει … θα λέγαμε, αν δεν ξέραμε συνήθως στις εκλογές οι ψηφοφόροι είναι σε διάσταση μαζί του (με το λογικό).



Και στο «Προς το Λαό» φυλλάδιο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρθηκε ο Γιάννης Αμοιρίδης μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2011.
«Η Εκκλησία, η οποία κάνει δηλώσεις και έχει σε πολλά δίκιο, θα πρέπει να θυμηθεί το ‘ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω’», είπε. «Γιατί η Εκκλησία της Κρήτης μάζεψε 65.400 ευρώ από πολίτες και κληρικούς, ενώ η Εκκλησία της Ελλάδας, δεν ξέρω πόση περιουσία έχει, αλλά το χέρι στην τσέπη δεν το έχει βάλει ακόμα»!

Πυρά και εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτόξευσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο βουλευτής Πιερίας, κατηγορώντας την για διγλωσσία, «αφού», όπως είπε, «από τη μια ζητά μικρότερο κράτος, ενώ από την άλλη τάσσεται με πάθος υπέρ της διεύρυνσης του δημόσιου τομέα με την πρόσληψη 65.000 εργαζομένων με stage».
Αυτό βέβαια μας θυμίζει λίγο τη γνωστή παροιμία «στο σπίτι του κρεμασμένου ….». Διότι, απ’ όσο ενθυμούμεθα, και ο ίδιος, ως δήμαρχος πολύ τις καυχιόταν αυτές τις stagoθέσεις εργασίας που δημιουργούσε (τότε).
Για να μην πούμε ότι μας θύμισε το παράλογον να διώκονται οι εργαζόμενοι, που είχαν προσληφθεί με stage, από αυτούς που τους είχαν προσλάβει!



1
Διαφορετική… προσέγγιση είχαν ως προς την προσφορά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ο Γιάννης Σκούφας και ο Γιώργος Παπαθανασίου, συνεχίζοντας το καλό σερί της αντιπαράθεσης, που έτσι κι αλλιώς σχεδόν πάντα είχαν κατά τις συνεδριάσεις του νομαρχιακού συμβουλίου.
Ο κ. Παπαθανασίου, υποστήριξε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είχε τις δυνατότητες να κάνει περισσότερα, αλλά ίσως για αυτό το κράτος δεν της έδωσε περισσότερες αρμοδιότητες και πόρους.
Αντίθετα, ο κ. Σκούφας, αποτίμησε αρνητικά την 16ετή παρουσία της Ν.Α. Πιερίας. «Εγώ και ο συνδυασμό μου πιστεύει ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση απέτυχε παταγωδώς. Και το κρίνουμε με βάση το αν βελτιώθηκε το βιοτικό επίπεδο εργαζομένων, χαμηλοσυνταξιούχων και μισθωτών. Σήμερα, η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε δεκάδες συμπολίτες μας, πολλούς περισσότερους από όσους έκοβε το ρεύμα το 1996 και αυτό κάτι σημαίνει», είπε ο κ. Σκούφας, προαναγγέλλοντας για σήμερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μελών του ΚΚΕ, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Κατερίνη.



2
«Εκκολαπτήριο» πολιτικών χαρακτήρισε ένας εκ των πρώην νομαρχιακών συμβούλων την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το οποίο ανέδειξε πρόσωπα τα οποία ακολούθησαν πολιτική διαδρομή από άλλα μετερίζια.
Ο Αντώνης Καρπούζας, ήταν ο πρώτος βουλευτής Πιερίας που διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος. Ο Ηλίας Τσιτλακίδης, αφήνοντας τα έδρανα του Νομαρχιακού Συμβουλίου πολιτεύτηκε. Ο Γιώργος Ίτσιος «μεταπήδησε» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δήμο Κατερίνης. Στη φωτογραφία, επίσης φαίνονται και οι τρεις πρώην νομαρχιακοί σύμουλοι κ. Σινωπίδης, Πίτσιας και Τσιφοδήμος, οι οποίοι εγκατέλειψαν τα κοινά με την στενή έννοια του όρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: