Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Όταν οι θυσίες πιάνουν τόπο…

epeteios_1
 

Την Επέτειο της πιο λαμπρής σελίδας της Εθνικής Αντίστασης, της περιόδου 1941-1944, τίμησε χθες η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Πιερίας. Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου (25 Νοεμβρίου 1942) αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης στη νεότερη ιστορία μας. Οι ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις... του Ε.Λ.Α.Σ και του Ε.Δ.Ε.Σ επέφεραν ένα σημαντικό πλήγμα στον ανεφοδιασμό των ναζιστικών στρατευμάτων, δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο ανασύνταξης των συμμαχικών δυνάμεων, αλλά και αναπτερώνοντας το ηθικό των ελλήνων.

epeteios_2Οι εκδηλώσεις, κορυφώθηκαν το πρωί της Κυριακής, με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Δημοτικό Πάρκο της πόλης, όπου σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου, αναφέρθηκε στο γεγονός, χωρίς να παραλείψει αναφορές στο σήμερα και στην ανάγκη συγκρότησης ενιαίου μετώπου για να βγει η χώρα μας από την οικονομική κρίση.
«Η επέτειος της εθνικής αντίστασης τούτες τις δύσκολες μέρες που διέρχεται ο τόπος μας είναι περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά επίκαιρη», ανέφερε ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου, τονίζοντας πως ο αγώνας της Εθνικής Αντίστασης παραμένει σήμα φωτοδότησης για το σήμερα για τους αγώνες και την υπομονή, για τις θυσίες και την αυταπάρνηση που καλείται να υποβληθεί ο ελληνικός λαός.
epeteios_3«Ο ελληνικός λαός έδειξε ότι στις δυσκολίες εγείρεται, παλεύει, είναι πάντα καρτερικός, το ίδιο θα πράξει και σήμερα, το χρειάζεται ο ελληνικός λαός για το μέλλον των παιδιών μας και για τις ιστορικές παρακαταθήκες, το χρειαζόμαστε όλοι στις μέρες της μεγάλης οικονομικής διαταραχής και της οικονομικής κρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα επόμενα χρόνια η χώρα μας, θα διαγράψει μια πορεία η οποία θα χαρακτηρίζεται «σαν ένα οικονομικό έπος, σαν έπος για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες», αποτελώντας μια ακόμα παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Με αναφορές σε όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδος, ήταν οι δηλώσεις της βουλευτού Μαρίας Μίχου. «Ως ελάχιστο φόρο τιμής η ελληνική πολιτεία έχει ορίσει να τιμούμε τη μάχη του Γοργοποτάμου, μια λαμπρή σελίδα της ιστορίας μας. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις είναι σημαντικές και έχουν στόχο να μεταφέρονται οι μνήμες στις επόμενες γενιές και να τιμώνται οι ήρωες μας. Δεν πρέπει να τους ξεχνάμε ποτέ», κατέληξε η κ. Μίχου.
epeteios_4Τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, εκπροσώπησε ο αντινομάρχης Πιερίας, Νίκος Μπουρονίκος, ο οποίος τόνισε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία να τιμούμε τις προσπάθειες και τις δράσεις των προγόνων μας, οι οποίες απέδωσαν καρπούς χαρίζοντάς στις επόμενες γενιές το αγαθό της Ελευθερίας. Αναφερόμενος στο μήνυμα της ημέρας, είπε πως είναι ακόμα πιο έντονο και πιο δυνατό και μέσα απ’ αυτό προσπαθούμε και σήμερα να καλέσουμε όλους τους συμπολίτες μας με αυταπάρνηση να ενισχύσουν την εθνική προσπάθεια, ώστε να ξεφύγουμε απ’ τη δύσκολη κατάσταση που έχουμε περιέλθει. «Απ’ την άλλη μεριά, τους ζητούμε να ασκήσουν αυστηρότερο έλεγχο σ’ αυτούς που διαχειρίζονται τα κοινά, ούτως ώστε κι αυτοί απ’ την πλευρά τους να μπορούν να αντεπεξέλθουν καλύτερα στις δικές τους υποχρεώσεις», κατέληξε ο κ. Μπουρονίκος. (Πολιτεία/Β.Ζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: