Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Σε εγρήγορση οι Αρχές μετά τον εντοπισμό νέων ύποπτων πακέτων Εκ νέου συναγερμός

Παρασκευή, 05 Νοέμβριος
Ένα ακόμη παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο εντοπίστηκε σε εταιρεία ταχυμεταφορών στον Νέο Κόσμο. Το δέμα είχε αποστολέα την Αρχιεπισκοπή και παραλήπτη την πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, η οποία το θεώρησε ύποπτο και το επέστρεψε στην εταιρεία που βρίσκεται στην.. οδό Καλλιρρόης.
Ο φάκελος περιείχε τα άπαντα του Σουρή, βιβλίο το οποίο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά. Το θέμα είχε ταχυδρομηθεί την 1η Νοεμβρίου από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Χαϊδάρι. Κλιμάκιο πυροτεχνουργών μετέβη στην εταιρεία και προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη του πακέτου.
Επίσης, εταιρεία ταχυμεταφορών στο Μαρκόπουλο ειδοποίησε την Αντιτρομοκρατική για τουλάχιστον τέσσερα ύποπτα πακέτα. Πυροτεχνουργοί έσπευσαν και εκεί για να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για πακέτα-βόμβες.
Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η έρευνα στην εταιρεία στο Μαρκόπουλο, όπου δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα με άλλα πακέτα.
Η πορεία του δέματος
Επί τέσσερις ημέρες κυκλοφορούσε στην Αθήνα το συγκεκριμένο δέμα. Τη Δευτέρα έφτασε στο Χαϊδάρι και η επιχείρηση το έστειλε στη γαλλική πρεσβεία την Τρίτη 2 Νοεμβρίου.
Οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να το παραλάβουν και ο υπάλληλος το επέστρεψε στην επιχείρηση.
Την Τρίτη, το πακέτο έφυγε και πάλι από τα γραφεία με προορισμό την πρεσβεία, η οποία αρνήθηκε εκ νέου να το παραλάβει. Μετά από διαδρομή αρκετών ωρών επέστρεψε στα γραφεία της Καλλιρρόης, όπου εκλήθησαν οι πυροτεχνουργοί για την εξουδετέρωσή του.
Συναγερμός σε διαφορετικά σημεία
Εν τω μεταξύ, συναγερμός σήμανε και στη Βουλή, όταν εντοπίστηκε δέμα με παραλήπτη τον πρόεδρο της Βουλής χωρίς να αναγράφεται αποστολέας.
Το πακέτο θεωρήθηκε ύποπτο και πέρασε δύο φορές από ειδικό μηχάνημα χωρίς να εντοπιστούν εκρηκτικά. Στη συνέχεια το δέμα ανοίχτηκε και διαπιστώθηκε ότι περιείχε βιβλία.
Η Αντιτρομοκρατική εξακολουθεί να αναζητεί κι άλλα δέματα-βόμβες με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν από τη χειρόγραφη λίστα που βρέθηκε πάνω σε έναν από τους δύο νεαρούς, οι οποίο συνελήφθησαν αφού παρέδωσαν ένα παγιδευμένο φάκελο σε εταιρεία ταχυμεταφορών.
ΚΡΑΧΤΗΣ  
http://kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: