Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Το πρώτο σύστημα αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων δημόσιας χρήσης!

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010
Πρωτοπορεί η Κέρκυρα!
Το πρώτο σύστημα αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων δημόσιας χρήσης!....
Εγκαταστάθηκε και ξεκίνησε την πιλοτική του λειτουργία στην Κέρκυρα, το πρώτο σύστημα αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων δημόσιας χρήσης.
Το σύστημα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κερκυραίων. Το σύστημα
EasyBike όπως αποκαλείται, περιλαμβάνει...
100 ποδήλατα που είναι κατανεμημένα σε 8 σταθμούς μίσθωσης στην πόλη. Τα ποδήλατα είναι διαθέσιμα στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης. Οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να αποκτήσουν από τον Δήμο μια ειδική ηλεκτρονική κάρτα συνδρομητή, η οποία τους εξασφαλίζει πρόσβαση στα ποδήλατα ενώ οι περιστασιακοί χρήστες και οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική τους κάρτα στους σταθμούς μίσθωσης ώστε να παραλάβουν ένα ποδήλατο. Στην συνέχεια αφού κάποιος ολοκληρώσει την μετακίνηση του, επιστρέφει το ποδήλατο σε οποιονδήποτε από τους σταθμούς.
Το σύστημα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και παρακολουθείται ηλεκτρονικά από ειδικό λογισμικό διαχείρισης. Το καινοτόμο έργο αναπτύχθηκε από την BRAINBOX Πληροφορική, εταιρία με μεγάλη εμπειρία σε συστήματα μίσθωσης ποδηλάτων.
Τα δημόσια ποδήλατα αποτελούν ένα θαυμάσιο μέσο για εύκολη, γρήγορη και οικονομική κίνηση στην πόλη. Συνδυάζουν την μετακίνηση με την ψυχαγωγία και την άθληση στην καθημερινή πρακτική των πολιτών. Τα συστήματα μίσθωσης ποδηλάτων ξεκίνησαν ως θεσμός στην Ευρώπη πριν από αρκετά χρόνια και σήμερα αναπτύσσονται ραγδαία. Μετά την πρόσφατη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» στην Ελλάδα, οι νέες δημοτικές αρχές στην πλειοψηφία τους έχουν δεσμευθεί προς την υιοθέτηση μέτρων ενίσχυσης της ποδηλατικής κουλτούρας και της χρήσης του ποδηλάτου για μετακίνηση και ψυχαγωγία στην πόλη.

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας `

Δεν υπάρχουν σχόλια: