Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
parking_1
Σε πάρκινγκ έχουν μετατρέψει οι εκπαιδευτικοί τον αύλειο χώρο του 2ου Σχολικού ...Συγκροτήματος Κατερίνης, που φιλοξενεί δυο Γυμνάσια και ένα Λύκειο.
Είπαμε ότι οι χώροι στάθμευσης είναι πρόβλημα μεγάλο, αλλά όχι και να ακυρώνουμε τις σχολικές αυλές!
Με όλο το σέβας προς τους δασκάλους των παιδιών μας, το βρίσκουμε έτι αναίσθητο αυτό από το να καταλαμβάνουμε με τα τετράτροχά μας τα πεζοδρόμια.
Όχι τίποτε άλλο αλλά, με τέτοια παραδείγματα (προς τους μαθητές), μας βλέπω αύριο-μεθαύριο να μη μπορούμε να κυκλοφορήσουμε οι πεζοί στην πόλη από τη γαϊδουριά των εποχούμενων.

parking_2

parking_3


efimerida
Σόκιν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της χθεσινής Ελευθεροτυπίας, αποδίδει όμως πολύ εύστοχα το τι μας περιμένει από την … επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου μας, με την παράλληλη (ή ταυτόχρονη;) επιμήκυνση της εφαρμογής του Μνημονίου.


synanthsh
«Τραπέζι της αγάπης και της νίκης», όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, παρέθεσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου στους εκλεγμένους και μη εκλεγμένους μετέχοντες στο ψηφοδέλτιό του.
Ο νέος δήμαρχος αναφέρθηκε στη λειτουργία της διοίκησης του νέου δήμου, του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών, στη στελέχωση του νέου δήμου από μετατάξεις υπαλλήλων, στις καταργήσεις οργανισμών που προβλέπει ο «Καλλικράτης» καθώς και στην κοινή πορεία δήμου και δημοτών με στόχο την ανάπτυξη, μην παραλείποντας να προειδοποιήσει τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του για τις δυσκολίες που αναμένεται να βρουν και να αντιμετωπίσουν από την αρχή της θητείας τους στο νέο δήμο.
Ακόμη, ανακοίνωσε ότι κι εκείνοι οι σύμβουλοι που δεν εξελέγησαν, μπορούν να είναι χρήσιμοι για την πορεία του νέου δήμου, συμμετέχοντας σε επιτροπές, ιδιαίτερα δε σε εκείνες που έχουν ως αποστολή τους την ανάπτυξη, όπως για παράδειγμα είναι η επιτροπή τουρισμού.
«Σήμερα είμαστε όλοι εδώ μαζί και παραθέτουμε το τραπέζι της αγάπης και της νίκης. Θέλω, μέσα απ’ αυτό το συμπόσιο, να εκφράσω προς όλους σας ένα ‘ευχαριστώ’ για την καλή πορεία που είχαμε και για τη μεγάλη νίκη που πετύχαμε, για την οποία ίσως οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι ήταν αυτή η νίκη», είπε κλείνοντας ο κ. Παπαθανασίου.


diodia_aiginiou
Υπό επανεξέταση το θέμα της λειτουργίας του σταθμού διοδίων του Αιγινίου;
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το ενδεχόμενο να τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός είναι πολύ πιθανό, καθώς ο παραχωρησιούχος (η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου) εκτιμά ότι δεν καλύπτονται οι απώλειές της (ούτε με την αύξηση των διοδίων στα Μάλγαρα απ’ όπου θα της αποδίδεται η «χασούρα») και πιέζει να ανοίξει το δικό της «ταμείο», στο Αιγίνιο.
Υπενθυμίζεται ότι μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Αιγινίου, ο σταθμός δεν τέθηκε σε λειτουργία, από τις αρχές του τρέχοντος έτους η Αιγαίο πληρώνεται γι’ αυτό, από το δημόσιο κορβανά, περί τα 600.000-800.000 ευρώ μηνιαίως, κατά πως λέγεται.


1
Για κοινωνική ανευθυνότητα κατηγόρησε ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων τους εφοπλιστές και τους λιμενεργάτες, ανακοινώνοντας πολιτική επιστράτευση.
Ως κοινωνία θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι, διότι εφοπλιστές και λιμενεργάτες εξισώνονται (ίδιο το μερίδιο της κοινωνικής ανευθυνότητας), ενώ μια κοινωνικά υπεύθυνη και κυρίως σοσιαλιστική κυβέρνηση λύνει τον γόρδιο δεσμό.
Εδώ που τα λέμε, οποιαδήποτε κυβέρνηση αν είχε πάρει τα συγκεκριμένα οδυνηρά μέτρα και στις εκλογές «σάρωνε» (όπως κατάφερε η Κυβέρνηση Παπανδρέου) το ίδιο μεγάλο καλάμι θα είχε καβαλήσει!


Ένας χρόνος συμπληρώθηκε χθες από την ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Φήμες αναφέρουν ότι ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, έστειλε άνθη στον πρόεδρο της Ν.Δ. και του ευχήθηκε μακροημέρευση… (αν επαληθευτούν οι φήμες, ούτε μέχρι το τέλος του χρόνου δεν την βγάζει ο πρόεδρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: