Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - Προϋπολογισμός σκληρής λιτότητας το 2011

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010
Η «κρυφή ατζέντα» και οι προεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης Παπανδρέου έπεσαν στο κενό, καθώς οι δανειστές μας δεν δέχονται «σκόντο» στα μέτρα. Χωρίς αναπτυξιακή προοπτική η Κυβέρνηση Παπανδρέου με το νέο προϋπολογισμό που κατέθεσε, επιβάλλει για το 2011 λιτότητα, σκληρά μέτρα, ανεργία και φυσικά ύφεση. Την ...ίδια στιγμή η Ευρώπη βλέπει την χώρα μας σαν πτωχό συγγενή, ενώ η Τρόικα επιβάλλει τις απόψεις της χωρίς καμία αντίδραση.
Το ΠΑΣΟΚ συνειδητά παραπλάνησε πως δεν θα πάρει μέτρα μόνο όταν το Μνημόνιο για το 2011 προβλέπει επιπρόσθετες επιβαρύνσεις που φτάνουν τα 9,15 δις. ευρώ! Συνολικά για τη νέα χρονιά οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν «λογαριασμό» που θα ξεπεράσει τα 13 δις ευρώ! Αμετανόητοι έκαναν λόγο μέχρι πριν από λίγα 24ωρα για νέα και «παλαιά» μέτρα, παραπληροφορώντας για μια ακόμη φορά τους πολίτες. Αλήθεια, την μετάταξη προϊόντων από χαμηλό σε υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης, τον λογιστικό προσδιορισμό των εισοδημάτων, τις αυξήσεις των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, στα καπνά και στο αλκοόλ ποιος τελικά θα τους πληρώσει;
Βέβαια, οι εξελίξεις έρχονται να τους διαψεύσουν για μια ακόμη φορά. Οι διαβεβαιώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου ,για περιορισμένες επιπτώσεις στις προβλέψεις για το έλλειμμα του 2010, μετά και την αναθεώρηση των δημοσιονομικών δεδομένων της περιόδου 2006-2009 αποδεικνύονται και αυτές ψεύτικες. Η αλήθεια δείχνει ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής εκτροχιάστηκε. Το ύψος του ελλείμματος για το 2010 αναθεωρήθηκε από την Κυβέρνηση όσο περίπου και αυτό του 2009 (1,6% του ΑΕΠ και 1,8% του ΑΕΠ αντίστοιχα). Η αναθεώρηση των στοιχείων είναι ομολογία αποτυχίας, που οφείλεται αποκλειστικά στις αποκλίσεις από τους στόχους του προγράμματος και ειδικότερα του σκέλους των εσόδων..
Με σπασμωδικές κινήσεις προσπαθεί να κλείσει χωρίς αποτέλεσμα την «μαύρη» τρύπα του τρέχοντος προϋπολογισμού που ξεπερνά το 10μηνο, ακόμη και μετά την αναθεώρηση των στόχων, τα 2 δισ. ευρώ. Η παταγώδης αποτυχία αποκαλύπτεται και πλέον τα επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου είναι παγιδευμένη στην αδιέξοδη πολιτική της.
Οι πολίτες αντιλαμβάνονται αυτό που έγκαιρα έχει τονίσει ο Αντώνης Σαμαράς. Η Ελλάδα χρειάζεται άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής, με έμφαση στην ανάπτυξη που θα μπορέσει να οδηγήσει την χώρα όσο το δυνατόν συντομότερα στην έξοδο από το Μνημόνιο. Το πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει αναλυτικά στους πολίτες η Νέα Δημοκρατία είναι η διέξοδος που μπορεί να δώσει ελπίδα, προοπτική και όραμα!

ΝΟΔΕ Πιερίας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: