Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

skitso
Συγγνώμη! Ο διοικητής της Ντόυτσε Μπανκ βράβευσε τον πρωθυπουργό... μας για το ρόλο του στην ανάκαμψη της οικονομίας της Ντόυτσε Μπανκ, ή τα μπερδεύω; (δεν ξέρω και γερμανικά, παναθεμά με!)

«Δώσαμε ανάσα στους πεζούς, αυτό που μένει είναι να δώσουμε ανάσα στους ποδηλάτες. Έρχεται λοιπόν αυτό το κομμάτι … ώστε να μπορούμε σ’ αυτήν την υπέροχη πόλη, που έχει δυνατότητες και είναι επίπεδη να μειώσουμε την κυκλοφορία των οχημάτων, τους ρύπους, να είμαστε πιο σωστοί και φιλικοί στο περιβάλλον», είπε (μεταξύ άλλων) χθες, χαιρετίζοντας τα εγκαίνια της Έκθεσης Τροχαίας, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης
Χρονοδιάγραμμα δεν ανέφερε, γι’ αυτό, καλού-κακού, εστέ πολύ προσεχτικοί οι ποδηλάτες που κυκλοφορείτε στην πόλη.
Που πληθήνατε και αυξηθήκατε και κατακόρυφα, όπως είπε ο Διοικητής της Τροχαίας, έστω και χάρη στην οικονομική κρίση (και όχι για οικολογικούς ή άλλους λόγους)

Νέο «γιουρούσι» στις τσέπες μας ετοιμάζεται να κάνει (με τον προϋπολογισμό του 2011) η κυβέρνηση.
Δεν ξέρει ότι με τα προηγούμενα (γιουρούσια) μας πήρε και τις τσέπες.

«Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Τάσος Κουράκης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Θεοδωρόπουλος και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Μπονοβόλιας Νίκος με την περιφερειακή παράταξη ‘Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε’ θα λάβουν μέρος στην Πανπιερική διαδήλωση για την αποτροπή λειτουργίας παράπλευρων σταθμών διοδίων στο νομό Πιερίας που θα γίνει (σήμερα Τετάρτη) στην αερογέφυρα της Λεπτοκαρυάς», μας πληροφορούν.
Καλοδεχούμενοι όλοι. Πολύ δε περισσότερο άμα ονομάζονται και «Μπορούμε να τους σταματήσουμε».

mpintas
Και επισήμως χθες λάβαμε ανακοίνωση (και δυο φωτό) του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Θανάση Μπίντα, με το συνδυασμό «Καθαρά Χέρια, Καθαρές Ιδέες» του Κυριάκου Βελόπουλου, βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ.

Σε παλλαϊκό παμπιερικό συλλαλητήριο «ενάντια σε όλα τα διόδια, ενάντια στο ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση των δρόμων από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ», καλούν οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πιερία.
Όχι όμως για σήμερα (που είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων), αλλά για αύριο Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου στις 7.00 μ.μ στο σιντριβάνι (πλατάνι) στον πεζόδρομο της Κατερίνης.
Εντάξει, δεν πάτε με τη ΓΣΕΕ των εργοδοτών στις απεργίες, αλλά να μη πάνε και με τους κατοίκους της Πιερίας για τα διόδια, λίγο σόλικο δεν είναι ρε συντρόφια;

katseli
Η εξυγίανση και ο εκσυγχρονισμός των οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης αποτελούν προτεραιότητες για τη χορήγηση αξιοπρεπών συντάξεων, τόνισε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Λούκα Κατσέλη.

Δεν γίνεται να βάλει κάτι άλλο σε προτεραιότητα, διότι και οι προκάτοχοί της το ίδιο είχαν ως προτεραιότητα και πάντα δεν… προλάβαιναν!

Περίπου 200 νοικοκυριά στη μικρή πόλη Ντίντκοτ της Βρετανίας θα ζεσταίνονται το φετινό χειμώνα καίγοντας μεθάνιο που παράγεται από τα απόβλητα των ενοίκων.
Εφόσον το πείραμα αποδειχθεί επιτυχές, η νέα... ανανεώσιμη πηγή ενέργειας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε όλη τη χώρα.

Για αυτό προγραμματίζει (μακροπρόθεσμα) η Κυβέρνηση να φορολογήσει ακόμη και την… αφόδευση;

Τελικό:
Η ανακοίνωση των αντιπεριφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας, θα γίνει το βράδυ της Κυριακής και λίγο πριν την κατάθεση του Συνδυασμού στο Πρωτοδικείο.
Οπότε και επειδή υπάρχει πολύς χρόνος, μερικές φορές ακόμα το «χρίσμα» θα την κάνει τη διαδρομή Δίον-Κατερίνη και το αντίστροφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: