Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Θανάσης Παπαγεωργίου: Θετικό και …με σύνεση

«Νομίζω ότι με το νομοσχέδιο που έφερε η Κυβέρνηση -και ο Υπουργός με σύνεση και υπευθυνότητα- κατάφερε να οδηγηθεί σε ένα αποτέλεσμα, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι θετικό», τόνισε ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης ..Παπαγεωργίου μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές.
Ο βουλευτής επεσήμανε τα οφέλη που θα προκύψουν για την οικονομία από την απελευθέρωση της αγοράς των μεταφορών και τη συμβολή της στη διαδικασία της ανάπτυξης, τονίζοντας ταυτόχρονα και την ανάγκη να προστατευτούν τα επενδεδυμένα συμφέροντα των επιχειρηματιών του κλάδου.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε δύο προβλήματα», είπε ο κ. Παπαγεωργίου. «Η απάντηση στη λύση του ενός προβλήματος είναι η απελευθέρωση της αγοράς των μεταφορών, είναι το άνοιγμα της αγοράς των μεταφορών, είναι η δημιουργία συνθηκών ανταγωνιστικής λειτουργίας, η δημιουργία συνθηκών συγκριτικών πλεονεκτημάτων για να μπορεί να σταθεί αυτή η αγορά, να προσφέρει στη πορεία της ανάπτυξης για να μπορεί να προσφέρει από καλύτερη θέση στο σκληρό ανταγωνισμό του περιβάλλοντος χώρου των μεταφορών από άλλες χώρες, για να πορευθεί στη νέα περίοδο με δημιουργικό ρόλο.
Και η άλλη ανάγκη είναι αυτή της προστασίας των επενδεδυμένων συμφερόντων των επιχειρηματιών, οι οποίοι για χρόνια διακονούν αυτό το χώρο. Είναι η προστασία των περιουσιών μέσα από αυτή τη μεταβολή».
Για το τελευταίο, αφού σημείωσε πως ο κλάδος συμβάλλει στην ανάπτυξη, στην παραγωγή πλούτου στο Α.Ε.Π με 7% και στην απασχόληση-απασχολεί εκατόν δέκα χιλιάδες εργαζόμενους- ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Ρέππα στις επόμενες μέρες να δεσμευτεί σε συγκεκριμένα σημεία που αφορούν το ασφαλιστικό, το αναπτυξιακό, και τη δυνατότητα να επιδοτούνται οι απασχολούμενοι εργαζόμενοι στις μεταφορικές εταιρείες.

Ο Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, τόνισε ότι τα αιτήματα για το ασφαλιστικό καθεστώς και τις φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους έχουν αγοράσει άδεια τα τελευταία χρόνια, θα ικανοποιηθούν με επιμέρους νομοθετικές ρυθμίσεις από τα αρμόδια υπουργεία, ενώ δεσμεύθηκε για άλλη μια φορά ότι οι μεταφορείς θα ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τον ερχόμενο μήνα.
Ο υπουργός επανέλαβε ότι τα αιτήματα αυτά δεν ήταν να ενταχθούν στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Τετάρτη από τη Βουλή, γιατί είναι αρμοδιότητας άλλων υπουργείων, τα οποία και θα προχωρήσουν στις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Πάντως και χθες οι διαμαρτυρόμενοι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, που κατηγορούν τον υπουργό ότι άλλο σχέδιο νόμου τους παρουσίασε και άλλο κατέθεσε στη Βουλή, παρέμεναν στους δρόμους, ενώ για σήμερα έχουν προγραμματίσει Πανελλήνια Συνάντηση, στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: