Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Έμφραγμα στους δρόμους: Ουρές στα βενζινάδικα




Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010
Από την αποχή των ιδιοκτητών φορτηγών - βυτιοφόρων
Ουρές σχηματίσθηκαν από νωρίς χθες  το πρωί  στα βενζινάδικα, καθώς οι οδηγοί .. ΙΧ προσπαθούν να εξασφαλίσουν καύσιμα για τις επόμενες ημέρες.

ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ
Κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στις δύο εθνικές οδούς, στα σημεία όπου έχουν παραταχθεί φορτηγά και βυτιοφόρα, με τους ιδιοκτήτες να προγραμματίζουν αυτοκινητοπομπή στο κέντρο της Αθήνας, η οποία όμως δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, αφού η ΕΛ.ΑΣ. δεν επιτρέπει την είσοδο των βαρέων οχημάτων προς το Κέντρο.
Περισσότερα από 200 φορτηγά είναι παρατεταγμένα και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης. Άλλα περίπου 250 φορτηγά βρίσκονται και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του Χαϊδαρίου, καθώς και 15 στον παράδρομο της Ποσειδώνος στο ύψος του ΣΕΦ.
ΓΙΑΤΙ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποίηση, διαμαρτυρόμενοι για τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.
Δεδομένου, πάντως, ότι οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών παραμένουν υπό το καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης και τα οχήματά τους επιταγμένα, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε απεργία κι έτσι έχουν εκφράσει την πρόθεση να παραδώσουν τα κλειδιά των οχημάτων τους στις κατά τόπους νομαρχίες.

Μιλώντας στο Mega,   ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ιδιοκτητών βυτιοφόρων Γ.Τσάμος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα στην διανομή καυσίμων και ζήτησε να μην υπάρχει πανικός μεταξύ των οδηγών ΙΧ.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, καθώς ήδη από την Κυριακή, η τιμή στην αμόλυβδη άγγιξε και το 1,8 το λίτρο.

Το θέμα του πλαφόν προκαλεί αντιδράσεις από πλευράς των βενζινοπωλών, οι οποίοι ζητούν να ισχύσει και στη χονδρική. Η Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το πρωί της Τρίτης, στην πλατεία Κάνιγγος.
ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης συγκεντρώθηκαν το πρωί χθες στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο της Λαχαναγοράς, και πραγματοποίησαν με τα οχήματά τους πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στο κονβόι συμμετείχαν μόνο φορτηγά εθνικών και διεθνών μεταφορών δημόσιας χρήσης. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν ιδιοκτήτες φορτηγών από έξι σωματεία της Ομοσπονδίας Βόρειας Ελλάδας, καθώς και μέλη της ΟΦΑΕ, του Πανελληνίου Συνδικάτου Ομοσπονδιών Αυτοκινητιστών, αλλά και άλλοι αυτοκινητιστές.
ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας προχώρησαν  χθες το πρωί  και στη Λάρισα μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινητιστικών Θεσσαλίας. Οι αυτοκινητιστές, συνοδευόμενοι από μέλη της Ομοσπονδίας τους, συναντήθηκαν με το νομάρχη Λάρισας Λουκά Κατσαρό, στον οποίο και εξέθεσαν τα προβλήματά τους. Στη συνέχεια με φορτηγά περιήλθαν στο κέντρο της πόλης κορνάροντας και αποχώρησαν. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί έλλειψη καυσίμων στην αγορά της Θεσσαλίας, όπου η τιμή πλαφόν διαμορφώθηκε στα 1,496 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: