Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν ξέρω αν η χθεσινή εκδήλωση του Παπαχρήστου, η γιορτή του Αγρότη είναι η τελευταία που έκανε ο δήμαρχος με τόση επιτυχία, έχω όμως τη βεβαιότητα ότι θα τον ψάχνουν. Μόνο όταν σου λείψει κάτι ..
καταλαβαίνεις την αξία του.
***
Έτσι είναι όμως η ζωή. Έρχεται κάποια στιγμή που όλοι νομίζουν ότι μπορούν, κουτσοί-στραβοί στον Αγ.Παντελεήμονα, μεγάλη η χάρη του. Και όλοι θέλουν να γίνουν κάτι προσπαθώντας να πιάσουν το άπιαστο και μάλιστα δια της τεθλασμένης.
***
Είναι ίδιον της φυλής μας. Δεν ξέρω, αν στο Γράμμο και το Βίτσι γράψαμε σελίδες δόξης λαμπρής αλλά στην κακορίζικη την Πιερία γράφουμε σελίδες ντροπής. Οι μισοί από μας φέρουν πάνω τους το μικρόβιο της πολιτικής και οι άλλοι μισοί του παραγοντισμού.
***
Και βέβαια, χωρίς να γνωρίζουμε τα όριά μας, μέχρι που μπορεί να φτάσει ο καθένας. Όσο για τους παράγοντες, ξέρουν τα πάντα, μιλάνε με όλους, γλείφουν και φτύνουν με την ίδια άνεση, είναι καθοδηγητές. Κατά βάθος δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να δίνουν τροφή σε κάποια «ψυχοπαθητικά» πληγωμένα κέντρα στα ενδότερά τους.
***
Παράξενος κόσμος. Φωτογραφίζονται με τους πιο πάνω, όχι μόνο για να εξομοιωθούν αλλά να δείξουν ότι έχουν το «κονέ» και πουλάνε.
***
Στην ουσία  δεν πουλάνε τίποτε. Παίρνουν τη δόση τους, το χάπι τους. Ο,τι δεν κατάφεραν στο πολιτικό προσκήνιο το αναζητούν στο παρασκήνιο.
***
Αναφέρομαι στο φαινόμενο που σφύζει σε περιόδους προεκλογικών διεργασιών, όπου βλέπεις θεσμικούς και μη κηδεμόνες υποψηφίων να τους πλασάρουν ως «πράμα» που δεν πουλάει επικαλούμενοι την κρυφή ποιότητα και την τιμή ευκαιρίας.
***
Η σχέση τους βέβαια με το «πράμα» είναι βαθιά, ιδεολογική και ας είναι ο ένας Μαρξιστής, ο άλλος με τον Άνθιμο και ο άλλος με τον Τζον Λένον.
***
Τα παράδοξα είναι πολλά. Τι προτείνω. Μια περαίωση, ανάλογη με τη διαδικασία περί φορολογικής αμνηστίας. Και μάλιστα αντί να πληρώσουν να τους πληρώσουμε. Επειδή σαφώς αυτό δεν μπορεί να γίνει σε χρήμα ας γίνει σε είδος, στην κάλπη.
***
Όλους αυτούς τους αναντικατάστατους, τους απαραίτητους, τους βαρόνους των αποδυτηρίων, τους Δαλούκες των κομμάτων που στήνουν παίκτες και παρτίδες να τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν, στην αγέλη τους.
***
Είναι πρωτοφανές αυτό που ζει η Πιερία το τελευταίο διάστημα στο πολιτικό παρασκήνιο των δυο αιωνίων. Για την ώρα δεν μπόρεσα να το εκλαϊκεύσω περισσότερο. Αν χρειαστεί, θα ξαναπροσπαθήσω.

ΚΡΑΧΤΗΣ  
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: