Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό



Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010
Μετά την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων από το ΠΑΣΟΚ
*Ο Μ. Μπόλαρης υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
*Σχόλια ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΝ για τις υποψηφιότητες
Η αντίστροφη.. μέτρηση για τον ανασχηματισμό άρχισε μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Ανακοινώσεις αναμένονται πιθανότατα τη Δευτέρα, δεν αποκλείεται όμως οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να δημοσιοποιηθούν άμεσα.
ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
Οι εκτιμήσεις διίστανται για τις προθέσεις του πρωθυπουργού ως προς τον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, εάν δηλαδή θα συμπληρώσει απλώς τα κενά που προέκυψαν λόγω των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, ή θα προχωρήσει σε ευρύτερες, ή και δομικές αλλαγές.
Στη λίστα των υποψηφοτήτων που ανακοινώθηκαν την Κυριακή δεν περιλαμβάνονται μείζονες μετακινήσεις κυβερνητικών στελεχών, παρά μόνο τριών υφυπουργών: των υφυπουργών Οικονομίας Μάρκου Μπόλαρη και Σταύρου Αρναουτάκη, καθώς και του υφυπουργού Δικαιοσύνης Απόστολου Κατσιφάρα.
Πέρα της συμπλήρωσης των κενών και των όποιων διορθωτικών παρεμβάσεων, δεν λείπουν εκείνοι που αναγνωρίζουν ότι πρέπει να υπάρξουν σημαντικότερες αλλαγές, προς την κατεύθυνση του καλύτερου συντονισμού του κυβερνητικού έργου, αλλά σε δεύτερο χρόνο, ενδεχομένως μετά τις κάλπες του Νοεμβρίου.
ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Πάντως, ο κ. Παπανδρέου φέρεται αποφασισμένος να ισχυροποιήσει άμεσα το Μέγαρο Μαξίμου με τοποθέτηση κορυφαίων στελεχών σε ρόλους-κλειδιά, ώστε να ενισχυθεί τόσο η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης όσο και η επικοινωνιακή της πολιτική.
Η ΝΔ
«Οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ γύρισαν τις πλάτες στον πρωθυπουργό, αρνούμενοι να μπουν στα ψηφοδέλτια» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση των υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Προφανώς, συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «προβλέπουν ήδη ποιο αποτέλεσμα θα έρθει, ως απάντηση στην καταστροφική πολιτική του Μνημονίου και αποφεύγουν όπως-όπως να εκτεθούν στη λαϊκή ψήφο».
ΤΟ ΚΚΕ
Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της ΠΓ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, σχολίασε: «Αυτά που συμβαίνουν με τις υποψηφιότητες σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ είναι για καλοκαιρινές επιθεωρήσεις και για τα πανηγύρια».
«Είναι ευτύχημα για το λαό που μπορεί να στηριχθεί στο ΚΚΕ. Σε συμπόρευση μαζί του μπορεί να αποκρούσει τα χειρότερα που του φέρνουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και να αλλάξει τα πράγματα προς όφελός του» προσθέτει ο κ. Σοφιανός.
Ο ΣΥΝ
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε: «Η συνάντηση της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς με δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου, που εναντιώνονται στην πολιτική του μνημονίου και επιδιώκουν την απεμπλοκή της χώρας απ’ αυτό, αποτελεί μια προοπτική ελπίδας που συσπειρώνει ένα μεγάλο μέρος των πολιτών σήμερα. Αυτό θα επιδιώξουμε να αποτυπωθεί στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές».

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: