Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010
Λοιπόν επειδή σήμερα έχω πολλές επιστολές, θα αφιερώσω τη στήλη σ’αυτές. Ένας επιπλέον λόγος είναι ..πως οι όποιες απαντήσεις οφείλω να δώσω σε εκείνους που διασπείρουν «ψευδείς ειδήσεις» για να μιλήσω και με νομικούς όρους σε βάρος μου, θα έρθουν λίαν συντόμως και όχι εν βρασμώ.

Αρχίζω με τα ευχάριστα και τα σημαντικά, τα σπουδαία και τα ωραία. Όσο και να χτυπιέστε και να εκνευρίζεστε με τον Ηλία Τσολακίδη, μ’αυτόν θα ξεκινήσω (το’πιασες το υπονοούμενο μεγάλε;).

Η είδηση λοιπόν είναι πως έδειξε ενδιαφέρον το BBC για τις δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν.Πιερίας.

Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010, ο δημοσιογράφος κ. Malcolm Brabant, ανταποκριτής του BBC News στην Αθήνα, βρέθηκε στην Κατερίνη στα πλαίσια ενός ρεπορτάζ σχετικά με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και τις δράσεις της «Δεν πληρώνουμε» κατά των διοδίων, «Αφήστε το στο ταμείο» διαμαρτυρία για τις υψηλές τιμές των σούπερ μάρκετ και το «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος» εθελοντική δασοπροστασία και επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου.

Αυτά τα ωραία και συνεχίζουμε.

Επιστολή αναγνώστριας: «Γράψτε κάτι για την απαράδεκτη κατάσταση στην οδό Παυσανία. Δεν πάει άλλο αυτό το χάλι. Έχουν καταστραφεί τα αυτοκίνητα  μας.  Δεν ξέρω αν το ξέρετε αλλά είμαστε ο μοναδικός, φαντάζομαι, δρόμος στο δήμο Κατερίνης με άσφαλτο δεξιά κι αριστερά και στη μέση χαλίκι. 
Δηλαδή έτσι ήταν ο δρόμος όταν φτιάχτηκε πριν δύο χρόνια.  Και ο δήμαρχος είχε το θράσος πριν λίγους μήνες να μας προτρέψει "τηλεοπτικά" να παρκάρουμε στη μέση, στο χαλίκι, για να περνάνε τα αυτοκίνητα από την άσφαλτο δεξιά κι αριστερά κι ότι είμαστε μια χαρά ωραίος, μεγάλος δρόμος κλπ. 
Μόνο που τώρα, μετά από δύο χρόνια, η άσφαλτος και το χαλίκι έχουν φαγωθεί από τις βροχές και από τη διέλευση των αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί τεράστιες λακκούβες και υψομετρική διαφορά χαλικιού ασφάλτου που κάνει δύσκολη τη μετακίνησή μας, ειδικά όταν υπάρχουν σταθμευμένα οχήματα.

Κι επειδή δεν έχουμε όλοι 4Χ4, οι ζημιές που έχουν υποστεί τα αυτοκίνητα  μας και ειδικά τα λάστιχα είναι μεγάλες.  Πρόσφατο παράδειγμα: το σαββατοκύριακο έπαθα λάστιχο και βγάζοντας το για να βάλω τη ρεζέρβα ανακάλυψα από την εσωτερική πλευρά ένα βαθύ κόψιμο.  Λάστιχα, τεχνικοί κλπ έκαναν ένα πολύ ωραίο "κοστούμι".  Δεν είναι όμως εποχές για τέτοια.  Όταν με δυσκολία τα βγάζουμε πέρα με τα προγραμματισμένα έξοδα, δε μένει περιθώριο για απρόβλεπτα και μάλιστα τέτοιου είδους. 

Είναι αυτονόητο νομίζω σε μια σύγχρονη πόλη να έχουμε τουλάχιστο άσφαλτο και όχι να μας κοροϊδεύουν κιόλας.  Πριν λίγες εβδομάδες ασφαλτοστρώθηκε τμήμα της Φυλής, ενός μικρού κάθετου δρόμου στην Παυσανία και περιμέναμε ότι θα συνέχιζε και στον κεντρικό αλλά .... μάταια.

Λυπάμαι που δεν προλαβαίνω να σας στείλω φωτογραφίες.  Δεν ξέρω αν είχατε ποτέ την "τύχη" να περάσετε από το δρόμο μας και να δείτε τα χάλια μας.  Είμαστε μια καινούρια περιοχή, δεν υπήρχε άσφαλτος όταν ήρθαμε και περιμέναμε ότι θα γίνονταν όλα όμορφα κι ωραία από την αρχή, χωρίς μπαλώματα, σκαψίματα κλπ. Δεν καταλαβαίνω για όλα θα πρέπει να γίνονται "ράβε - ξήλωνε".  Εσείς μπορείτε;


Από ότι ξέρω πάντως, η Φυλής είναι πεζόδρομος και δεν θα έπρεπε να ασφαλτοστρωθεί.  Έμαθα όμως ότι εκεί μένει κάποιος "σημαντικός" (έχουμε και V.I.P. στην Κατερίνη;) και η ασφαλτόστρωση έγινε μόνο μπροστά στο σπίτι του και μέχρι τη γωνία.  Εμείς, που δεν είμαστε "σημαντικοί" μάλλον θα μείνουμε με τα χαλίκια.....

Και καλά να πάθετε, έχω να σχολιάσω. Μήπως θέλετε να μετακομίσω στην περιοχή σας;

Πάντως έχω να πω πως κατά τα άλλα πάμε πολύ καλά. Αυτά είναι όλα λεπτομέρειες και παρακαλώ, μη συγχύζεστε.
Και επειδή  κάποιοι θα σπεύσουν  να πουν ότι η επιστολή είναι στημένη, σας παρακαλώ, επικοινωνήστε να σας δώσω και τα στοιχεία του αναγνώστη που έστειλε το κείμενο.
Άντε γιατί θα τρελαθούμε με τους γκεμπελισμούς. 

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: