Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Και ένστολοι διαδηλωτές στη ΔΕΘ

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010 Πολιτεία/Βαγγέλης Ζαμαντζάς
Η κατάσταση θα επιδεινώνεται, αντί να βελτιώνεται, εκτίμησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών.... Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ενόψει της συμμετοχής των αστυνομικών υπαλλήλων στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ.
basiko_1
Ο κ. Φωτόπουλος κατηγόρησε την ηγεσία του Υπουργείου ότι προσπαθεί να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα και τα προβλήματα «με επικοινωνιακά τεχνάσματα», χαρακτηρίζοντας υπερβολικά μεγάλο τον αριθμό των συναδέλφων του που κλήθηκαν για την τήρηση της τάξης στη Θεσσαλονίκη. «Οι όποιες επιτυχίες των υπηρεσιών δεν μπορούν να κρύψουν την κοινή διαπίστωση, ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει να διανύσει πολύ δρόμο για να φτάσει σε υψηλά επίπεδα επαγγελματισμού», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.
Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου έχει να αντιμετωπίσει σειρά προκλήσεων, όπως η ελλιπής εκπαίδευση, η υποστελέχωση των υπηρεσιών, η μη ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και το ξεπερασμένο οργανόγραμμα των υπηρεσιών με τις χιλιάδες οργανικές κενές θέσεις στις οποίες φέτος θα προστεθούν κι εκείνες από τις 3.000 φετινές αποστρατείες.
Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ διευκρίνισε ότι η Ομοσπονδία δεν τήρησε αρνητική στάση στις κυβερνητικές εξαγγελίες το 2009 για την Ελληνική Αστυνομία, αλλά έναν χρόνο μετά διαπιστώνει ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί σχεδόν καμία.
basiko_2«Η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού σχεδίου ριζικής αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο τη σύγχρονη αστυνομία, έχει παγώσει και μετατέθηκε για μετά τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως δεν έγινε τίποτα και στο κομμάτι της απελευθέρωσης των αστυνομικών δυνάμεων από την εκτέλεση καθηκόντων διοικητικής κυρίως φύσεως τα οποία δεν σχετίζονται με την αποστολή και το έργο της. «Η γραφειοκρατία δεν περιορίστηκε και η δυσλειτουργία υπηρεσιών συνεχίζεται», είπε, ενώ σημείωσε πως η ομάδα Δίας που συγκροτήθηκε έχει καλή παρουσία και θετικό αντίκτυπο, «πλην όμως έγινε εσπευσμένα χωρίς επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποτέλεσμα να θρηνούμε δύο νεκρούς συναδέλφους μας».
Αρνητικά ήταν τα δείγματα που έδειξε η Κυβέρνηση και όσον αφορά την αλλαγή στον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. «Όχι μόνο δεν έγινε, όπως είχε εξαγγελθεί, αλλά και μια ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε χωρίς τη συμμετοχή της ΠΟΑΣΥ για την αλλαγή του Π.Δ. περί κρίσεων και προαγωγών, υπέβαλε εν κρυπτώ τις προτάσεις της στον Υπουργό, χωρίς να λάβουμε κρίση», σημείωσε ο κ. Φωτόπουλος.
Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, τόνισε  πως «στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές». Χαρακτηριστικό είναι ότι μειώθηκε στο 1/3 ο προϋπολογισμός δαπανών της Αστυνομίας το 2010, ενώ το ύψος των περικοπών στο μισθό των αστυνομικών υπαλλήλων από τα μέτρα της κυβέρνησης, κυμαίνεται από 3 έως 7.000 ετησίως για κάθε αστυνομικό υπάλληλο.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι οποίοι επηρεάζουν την ποιότητα της ασφάλειας του πολίτη, αλλά και για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, οι αστυνομικοί υπάλληλοι έχουν προγραμματίσει ένστολη διαμαρτυρία για σήμερα Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο, όπου μαζί με τους άλλους εργαζόμενους θα διαδηλώσουν ειρηνικά.

Η Πιερία πάει ΔΕΘ

Δυναμικό-αγωνιστικό «παρών» στο συλλαλητήριο που οργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, φιλοδοξεί να δώσει και το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. Με ανακοίνωσή καλεί τους εργαζόμενους του νομού που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να οργανώσει τη μετακίνησή τους στη συμπρωτεύουσα με πούλμαν.
Η αναχώρηση των πούλμαν θα γίνει στις 4.00 το απόγευμα του Σαββάτου από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, έτσι ώστε οι διαμαρτυρόμενοι διαδηλωτές να βρίσκονται στις 6.00 στο άγαλμα Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους, τόπο συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Να δώσουν βροντερό «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και την ΠΑΣΥ (αγρότες) στις 11 Σεπτέμβρη στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη, καλούν τους Πιερείς και τα στελέχη του τοπικού ΠΑΜΕ.
Τέλος, σε συμμετοχή στις διαδηλώσεις του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη καλεί και το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας. Το Δίκτυο καλεί τους εργαζομένους στις 6 το απόγευμα στην προσυγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Εγνατίας και Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και μισή ώρα αργότερα στη συγκέντρωση, στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: