Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Ο γάμος του Καραγκιόζη..

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010
Η κοινωνική αναπαραγωγή …
Ο γάμος του Καραγκιόζη και ο γάμος του τέως  Πρίγκιπα !
Πατρίκιοι και Πληβείοι,  Βασιλείς και υπόδουλοι, ..Φεουδάρχες και νέο- σκλάβοι, Τραπεζίτες και δανειολήπτες,  πάλι στο «ρευστό πολιτικό και κοινωνικό  προσκήνιο», μέσω της διαχρονικής διαδικασίας της αναπαραγωγής!
Καλούμε τον Δημοκρατικό λαό Πειραιώς και Νήσων σε εγρήγορση και κινητοποίηση και να περιφρονήσει τον γάμο του  τέως πρίγκιπα! Υψώστε μαύρες σημαίες!
Οι τέως βασιλείς αντί να προσφέρουν στη Χώρα πάντα έπαιρναν, ακόμα και προικώα, τεντζερέδια,  οικοσκευές κλπ…
 
Ο γάμος του Καραγκιόζη ήταν από τις πιο γνωστές παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών, πολύ αγαπητή στα παιδιά και μεγάλους.
Την δόξα του γάμου του Καραγκιόζη ζήλεψαν πολλοί σύγχρονοι καραγκιόζηδες και προσφάτως κάποιοι  εστεμμένοι (μετά ή άνευ στέμματος). Ακούστηκε ότι ο δευτερότοκος υιός του τέως βασιλέως Κωνσταντίνου θα τελέσει τους γάμους του στις Σπέτσες,  ενώπιον 30 εστεμμένων, πληθώρα μη εστεμμένων, ολιγαρχικών, τραπεζιτών, Φεουδαρχών, και Πατρικίων, προς θέαμα των Πληβείων που αντί του Θεάτρου Σκιών καλούνται να δουν το Θέατρο των καραγκιοζο-πριγκίπων!
 
Οι Δημοκρατικοί πολίτες πιστεύουν ότι  οι λεγόμενοι "πριγκιπικοί  γάμοι»  προσβάλουν το Δημοκρατικό Πολίτευμα και γιατί είμαστε σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Εδικά «η χρήση του βασιλικού  στέμματος κατά την στέψη,  αντί στεφάνων»  αντίκειται στο Δημοκρατικό Πολίτευμα, στο θρησκευτικό Χριστιανικό συναίσθημα και αναπέμπει σε μεσαιωνικές καταστάσεις. Επίσης οι δοξολογίες «τοις βασιλεύσι» ή ευχές να «βασιλεύσετε αιωνίως»,  ή διάφορα δήθεν «βυζαντινά έθιμα» κλπ., αποτελούν έκδηλες και κατάφορες πράξεις εναντίον του Δημοκρατικού  Συντάγματος και οφείλει ο αρμόδιος Εισαγγελέας στο όνομα του Συντάγματος, της Δημοκρατίας και των Νόμων να παρέμβει αυτοδικαίως και αυτεπαγγέλτως, με τη διαδικασία του αυτοφώρου και να συλλάβει τους βασιλόφρονες πάραυτα.
Η προκλητική χλιδή, δεν έχει όρια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η νύφη θα διαμένει σε πολυτελή σουίτα του ξενοδοχείου Posidonio και θα φορέσει μια νυφική δημιουργία του οίκου Diane Von Furstenberg ενώ στην εκκλησία θα καταφθάσει με μια ανθοστολισμένη άμαξα που θα τη σέρνουν δύο λευκά άλογα. Ο γαμπρός θα μένει με την οικογένειά του στην έπαυλη της οικογένειας Μαυρολέοντος στο Πόρτο Χέλι και θα φτάσει στις Σπέτσες με την βάρκα της οικογένειας «Αφρόεσσα». Επίσης ειδική εξέδρα για να περνούν οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα στηθεί έξω από την εκκλησία και η δεξίωση θα γίνει στο κτήμα Κουτσή στην Κουζουλού Σπετσών με θέα τη Σπετσοπούλα. Να παρέμβει αυτεπαγγέλτως η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων  (το ΣΔΟΕ) και να ελέγξει την νομιμότητα των επαύλεων, αν πλήρωσαν φόρους,  αν κόβουν αποδείξεις για την τελετή, αν είναι «δωρεά»,  πώς χτίστηκαν και πώς συντηρούνται οι επαύλεις και τα κότερα εν μέσω τεράστιας  οικονομικής κρίσης.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, στην Ελλάδα δέκα εκατομμύρια πολίτες λιμοκτονών, είναι υπερχρεωμένοι και είναι νέο-σκλάβοι των ληστρικών τραπεζιτών,  που τρώνε και πίνουν στον γάμο του τέως πρίγκιπα…
Ο νόμος για τα «υπερχρεωμένα νοικοκυριά»,  που ψηφίστηκε αφορά μόνο 150 χιλιάδες δανειολήπτες. Στο νομοσχέδιο Σεπτεμβρίου περί «πρακτικών των τραπεζών και εισπρακτικών εταιρειών»,  πρέπει να ψηφιστεί η πραγματική Νέα Σεισάχθεια:
 
1.       Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων και καρτών του πολίτη σε ένα δάνεια με αίτησή του (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία, ή έχει γίνει καταγγελία,  ή έχει δικαστική παραγγελία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη.
2.       Να μπει διάταξη οι τράπεζες να κάνουν συγκεντρώσεις οφειλών δανείων και καρτών που ήδη έχουν δοθεί στους πολίτες ακόμα και αν υπερβαίνουν το 100πλάσιο του ορίου των δανείων και καρτών που θα μπορούσε να πάρει ο πολίτης. Δηλ. όσα δάνεια και κάρτες είναι σε κάθε πολίτη να ενωθούν σε ένα δάνειο.
3.       Πρέπει να γίνει αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων και καρτών του πολίτη σε ένα ...δάνεια με αίτησή του (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία, ή έχει γίνει καταγγελία,  ή έχει δικαστική παραγγελία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη.
4.       Καμία ρύθμιση με επιτόκιο υψηλότερο του υπάρχοντος! Όλα τα καταναλωτικά και οι κάρτες να έχουν επιτόκιο όπως τα στεγαστικά. Καμία νέα προσημείωση και υποθήκη. Κανένας πλειστηριασμός, Καμία κατάσχεση.
5.       Επειδή ο κάθε πολίτης έχει μεγάλες μηνιαίες δόσεις αναγκάζεται να ξαναδανειστεί από άλλη τράπεζα για να καλύψει τα προηγούμενα...και πάλι ξαναγυρίζει ξαναδανείζεται και πέφτει σε ένα φαύλο κύκλο!! Στη συνέχεια εγγυάται ο συγγενής του, αρχίζουν οι υποθήκες και στο τέλος κατάσχεται το σπίτι. Στο τέλος έρχεται η υποδούλωση - σκλαβιά και τέλος η αυτοκτονία!.
Οι ψυχολογικές συνέπειες της κρίσης: Το στρες της οικονομικής κρίσης καταβάλλει τους εργαζόμενους, με συνέπεια να αυξάνονται κατακόρυφα τα προβλήματα ψυχικής υγείας και η λήψη αντικαταθλιπτικών και αγχολυτικών φαρμάκων, ακόμα και οι αυτοκτονίες. Οι δανειολήπτες έχουν ήδη πεθάνει ψυχολογικά και αυτοκτονούν!
 Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα δυναμική κυβέρνηση που δεν θα προέρχεται από “αυλικούς” και “αυλητρίδες” για να πάρει σημαντικές ταχύτατες αποφάσεις για την οικονομία, τον τουρισμό, την υγεία, την παιδεία, την ποιότητα ζωής. Να φύγει η σαπίλα!
Αντισταθείτε!
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: