Τρίτη 29 Ιουλίου 2010
Σύμφωνα με το Βήμα, ο κ. Ζορμπάς συνέταξε τρία διαφορετικά πορίσματα, που για πρώτη φορά αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας.
Ειδικά στο πόρισμα για τις συναλλαγές ύψους 280 εκατ. ευρώ του επικουρικού ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) υπάρχει ρητή αναφορά στη διακίνηση «μαύρου» πολιτικού χρήματος.
Τα πόρισμα συντάχθηκε τον Αύγουστο του 2007, αλλά η τότε ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης το επέστρεψε στον κ. Ζορμπά, αμφισβητώντας το δικαίωμά του να συντάσσει τέτοιες εκθέσεις.
Ο επικεφαλής της Αρχής ωστόσο επέμεινε και τον Μάιο του 2008 απέστειλε στη Δικαιοσύνη άλλες δύο εκθέσεις για δομημένα ομόλογα που είχαν προμηθευτεί τα Ταμεία των δημοσιογράφων (ΤΣΠΕΑΘ) και των φαρμακοϋπαλλήλων (ΤΕΑΥΦΕ).
Το αμέσως επόμενο διάστημα, και με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομίας, η Αρχή υποβιβάστηκε σε υπηρεσία του υπουργείου και ορίστηκε ότι επικεφαλής της θα ήταν εν ενεργεία δικαστικός.(ΝΕΑ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου