Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

"Ξήλωσαν" τον πλοίαρχο του ... Club "Αβέρωφ"

averof

Τρίτη, 15 Ιούνιος 2010
 Συντάχθηκε απο τον/την theInsider
Την απόλυση του διευθυντή του θωρηκτού «Αβέρωφ» αποφάσισε η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, μετά την ...αποκάλυψη ότι το ιστορικό θωρηκτό χρησιμοποιήθηκε για το γαμήλιο πάρτι του εφοπλιστή Λέοντα Πατίτσα και της Μαριέττας Χρουσαλά.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (Γ.Ε.Ν.), «με απόφαση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου απολύθηκε ο μόνιμος εξ εφέδρων Αρχιπλοίαρχος Ε. Γαβαλάς ΠΝ, που ασκούσε από το 2008 τα καθήκοντα του Διευθυντή Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Γ. Αβέρωφ».
Στη δημοσιότητα διέρρευσε η αλληλογραφία της ναυτιλιακής εταιρείας του Λέοντος Πατίτσα και του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η οποία αποκαλύπτει ότι τελικά αυτό που ζητήθηκε από το ΓΕΝ ήταν να πραγματοποιηθεί στο ιστορικό πολεμικό πλοίο, επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την καθέλκυσή του, στο πλαίσιο των «Ποσειδωνίων 2010».
Τώρα, πώς από μια επετειακή εκδήλωση καταλήξαμε σε πανηγύρια με κλαρίνα και νταούλια, και τη Μαριέττα, τον Λέοντα και τους λοιπούς καλεσμένους να χορεύουν τσάμικα και καλαματιανά είναι ένα ερώτημα που μένει να απαντηθεί.
Νωρίτερα, μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στο  Πεντάγωνο  η διαβόητη γαμήλια δεξίωση  στο κατάστρωμα του “Αβέρωφ”. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος έγινε έξαλλος όταν πληροφορήθηκε το γεγονός.

Αποτέλεσμα ήταν το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού να διατάξει έρευνα για το πάρτυ-πρόκληση της Μαριέττας Χρουσαλά και του Λέοντα Πατίστα στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο “Γ. Αβέρωφ”. Συγκεκριμένα, με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα, το ΓΕΝ αναφέρει:
«Το ΓΕΝ είχε ενημερωθεί ότι επί του ΠΝΜ Γ. Αβέρωφ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 10 Ιουνίου εκδήλωση για την ολοκλήρωση των «Ποσειδωνίων 2010», τη διοργάνωση της οποίας είχε αναλάβει η ναυτιλιακή εταιρείας Atlas Maritime.
Για το λόγο αυτό άλλωστε το ΓΕΝ προχώρησε στην παραχώρηση του.
Στο πλαίσιο σχετικής έρευνας που διεξάγεται από το ΓΕΝ, έχουν ήδη ζητηθεί από τον Διευθυντή του ΠΝΜ ΑΒΕΡΩΦ έγγραφες εξηγήσεις για το τι ακριβώς έγινε στο χώρο και εφόσον προκύψουν ευθύνες για συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτές θα καταλογιστούν».

Στο μεταξύ, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Θεόφιλος Λεονταρίδης κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, τονίζοντας ότι “αποτελεί βαρύ ατόπημα που εκθέτει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η παραχώρηση του ιστορικού θωρηκτού “ΑΒΕΡΩΦ” για εξεζητημένες ιδιωτικές κοινωνικές εκδηλώσεις, που προσβάλλουν βάναυσα την ιστορικότητα και τη σημασία του ζωντανού αυτού μνημείου”.
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: