Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

“Γκρίνια” για το ασφαλιστικό - Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ



Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010
Τη βελτίωση αρκετών σημείων του Ασφαλιστικού, όπως αυτό που αφορά την παράταση του εργασιακού βίου των μητέρων ανήλικων...
παιδιών, έθεσαν χθες τα μέλη της ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Οι βουλευτές τόνισαν ότι το μνημόνιο πρέπει να τηρηθεί, ωστόσο πρόσθεταν ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξηγεί γιατί γίνεται η κάθε κίνηση και ταυτόχρονα να προβλέπει κοινωνικά μέτρα- αντίβαρα.
«Αυξάνεις τα όρια του εργάσιμου βίου μητέρων, τι βρεφονηπιακούς σταθμούς φτιάχνεις;» έλεγαν χαρακτηριστικά. Ο υπουργός ρωτήθηκε για την 13η και 14η σύνταξη, θέμα για το οποίο δεσμεύθηκε να το εξετάσει.Αν προβλέπει ότι θα δίνουμε έξι συντάξεις το χρόνο θα το ψηφίσουμε;
Οι βουλευτές επισήμαναν ιδιαίτερα τη «θολή εικόνα» που επικρατεί σχετικά με τα μέτρα, δηλαδή ποια μέτρα επιβάλλονται από την τρόικα και το μνημόνιο, ποια αποτελούν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά και σε ποιο βαθμό και πόσο σκληρά διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα.
Ζήτησαν καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης, καθώς, όπως είπαν, διαπίστωσαν σημεία δυσλειτουργίας της. Πέραν του ζητήματος των μητέρων ανήλικων παιδιών οι βουλευτές έθεσαν τα ζητήματα των βαρέων και ανθυγιεινών, των αναπηρικών συντάξεων-«μαϊμούδων», καθώς και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ορισμένων περιπτώσεων, όπως των στρατιωτικών, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι αυτές είναι σύννομες με την ελληνική νομοθεσία.
Επισήμαναν δε ότι πρέπει να ενημερωθούν για τις διατάξεις του Ασφαλιστικού για να ψηφίσουν την προσαρμογή του. «Αν προβλέπει ότι θα δίνουμε έξι συντάξεις το χρόνο θα το ψηφίσουμε;» ρωτούσαν, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές ότι βουλευτές δέχονται προσωπικές απειλές, με αφορμή το ασφαλιστικό ή και προτάσεις «να τα παρατήσουν» και να επιστρέψουν στις περιφέρειές τους.
Από την κριτική των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν έλειψαν και οι αναφορές στην Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, αυτή «αποτελεί κράτος εν κράτει».
Ιδιαίτερα επικριτικοί στάθηκαν στο θέμα του πρόσφατου διορισμού 42 υποδιευθυντών, τη στιγμή που προβλέπονται 15 έως 17 αντίστοιχες θέσεις.
Τέλος, ζήτημα προβληματισμού των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε και το θέμα του πληθωρισμού, για το οποίο ρώτησαν τον υπουργό Οικονομικών σε τι ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση αναφορικά με τον έλεγχο στην αγορά

Δεν υπάρχουν σχόλια: