Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ινδία: Θρήνος για τα θύματα της τραγωδίας - ΒΙΝΤΕΟ




India_aircrash_thrinos02
Δείτε το video
Μία ημέρα μετά την αεροπορική τραγωδία στην Ινδία που στοίχισε τη ζωή σε 158 ανθρώπους, συγγενείς των θυμάτων προσπαθούν να αναγνωρίσουν τους δικούς τους ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους έχουν απανθρακωθεί, ενώ ηγέτες από...
όλο τον κόσμο αποτίνουν φόρο τιμής στα θύματα. Νέα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια αναφέρουν ότι πιθανό λάθος του πιλότου μπορεί να οδήγησε στη συντριβή του αεροσκάφους, αν και επρόκειτο για έμπειρο κυβερνήτη με 10.000 ώρες πτήσης.

Διερευνώνται τα αίτια

Όπως αποκαλύπτουν πιλότοι, σε πολλές περιπτώσεις οι ξένοι κυβερνήτες δεν δείχνουν την απαραίτητη προσοχή και συχνά συγκρούονται ακόμη και εν πτήσει με τους Ινδούς συναδέλφους τους, διακινδυνεύοντας τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων.
Πάντως, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν δε δικαιολογούν τη συντριβή.

Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο
των προβαλλόμενων βίντεο

Έμπειροι πιλότοι αναφέρουν ότι τα λάθη στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο μπορεί να αποβούν μοιραία, καθώς βρίσκεται σε λόφο, ενώ μόλις 30 μ. από το διάδρομο προσγείωσης υπάρχουν φαράγγια.
Ειδικοί αναφέρουν ότι πιθανόν το δυστύχημα να οφείλεται και σε λάθος του πιλότου.
Ο Σέρβος κυβερνήτης ήταν έμπειρος με περισσότερες από 10.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του και 26 προσγειώσεις στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.
Το μοιραίο αεροσκάφος της Air India, προερχόμενο από το Ντουμπάι, συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της πόλης Μανγκαλόρ στην Ινδία.
Πηγές: ΝΕΤ, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: