Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Καταρρέει! - Και θα σκοτώσει και κόσμο!


KATARREEI_1
Από μπροστά κούκλα (με το μοντέρνο του μεταλλικό στέγαστρο) και γύρω-γύρω πανούκλα είναι το πρώην Εθνικό, νυν Δημοτικό Στάδιο Κατερίνης, καθώς η πανύψηλη τσιμεντένια περίφραξή του μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει, καταπλακώνοντας οχήματα και πεζούς....

KATARREEI_2Κάτοικοι της περιοχής, που κυκλοφορούν στους δρόμους γύρω από το γήπεδο, βλέπουν καθημερινά το εφιαλτικό σενάριο να «πέσει ο ουρανός στο κεφάλι τους». Τα τμήματα του τσιμεντένιου τοίχου παρουσιάζουν έντονες ρωγμές, στη νότια πλευρά ένα τμήμα έχει γείρει επικίνδυνα προς το δρόμο, ενώ από πάνω επικρέμονται σιδεροδοκοί, συρμάτινα πλέγματα και κλαδιά δέντρων.
Εδώ και ένα χρόνο, όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου Κατερίνης Γιώργος Γκοτζαμανίδης, έχουν ενημερωθεί, με επανειλημμένες αναφορές, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για την κατάσταση που επικρατεί και που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια όσων βρίσκονται εντός κι εκτός του γηπέδου.
Η τελευταία αναφορά φέρει ημερομηνία 20 Απριλίου και μεταξύ άλλων προειδοποιεί:
«Πρέπει να ενημερωθεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να κάνει στατικό έλεγχο στον τοίχο που περιβάλλει το Α΄ Αθλητικό Κέντρο του Ο.Α.Κ.& Α (πρώην Εθνικό Στάδιο) διότι διαπιστώσαμε ότι σε πάρα πολλά σημεία έχει γείρει επικίνδυνα και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης και τραυματισμού τυχόν διερχομένων από την εξωτερική ή εσωτερική περίμετρο.
Επίσης στο νότιο τοίχο ένα μέρος της σιδηροκατασκευής με πλέγμα έχει σπάσει, με κίνδυνο να πέσει και να τραυματίσει διερχομένους.
Η παλαιά κεντρική είσοδος του ίδιου Σταδίου επίσης έχει στατικό πρόβλημα και πρέπει να συντηρηθεί, πριν αντιμετωπίσουμε και εκεί ατύχημα».
KATARREEI_3Η αναφορά απευθυνόταν προς τον Πρόεδρο και το ΔΣ της ΔΑΚ Κατερίνης, με κοινοποίηση και προς τον Δήμαρχο.
Χθες, ωστόσο, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Λιακόπουλος (σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του) δήλωσε άγνοια όλων των παραπάνω. Μας πληροφόρησε μάλιστα (αφού ζήτησε χρόνο να το ελέγξει) πως έψαξε αλλά δε βρήκε στην αλληλογραφία της Υπηρεσίας παρόμοια αναφορά, ενώ στο εύλογο ερώτημά μας αν ειδοποιήθηκε, έστω προφορικά, από τον δήμαρχο, που εκ των πραγμάτων είναι γνώστης του προβλήματος, μας απάντησε πως μπορεί η αναφορά να μην έχει φθάσει ακόμη στο γραφείο του δημάρχου.
Μας διαβεβαίωσε, πάντως, μετά τη ενημέρωση που του παρείχαμε εμείς, ότι έδωσε εντολή σε δυο μηχανικούς να πάνε επιτόπου και να ελέγξουν «σήμερα-αύριο», γιατί, όπως, είπε, είναι και η απεργία στη μέση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό, με εντολή του αρμόδιου υπουργείου, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης υποχρεώθηκαν να συγκροτήσουν επιτροπές, προκειμένου να ελέγξουν τη στατικότητα όλων των δημόσιων κτιρίων, για λόγους προφανείς: συγκεντρώνουν πολύ κόσμο και η ασφάλειά τους πρέπει να είναι δεδομένη.
Άγνωστο (ούτε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών ήταν σε θέση να μας ενημερώσει) αν η επιτροπή που συγκροτήθηκε στο δήμο Κατερίνης έλεγξε τη στατικότητα του γηπέδου.
Αλλά, αν είχε γίνει τέτοιος έλεγχος (πράγμα για το οποίο δεν θα χρειάζονταν καν οι τοπογραφικές μελέτες του γηπέδου-είναι ορατό με γυμνό μάτι ότι οι τοίχοι είναι ετοιμόρροποι), κάποιοι, υποθέτουμε, θα έχαναν τον ύπνο τους. Κάτι που δε φαίνεται να συμβαίνει, τουλάχιστον μεταξύ των αρμόδιων του δήμου Κατερίνης.(
Πολιτεία/ Βέτα Χαϊλατζίδου )

Δεν υπάρχουν σχόλια: