Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Οι Άνθρωποι και οι ανάγκες τους πάνω από τις αγορές

Ανακοίνωση-κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης για Εργατική Πρωτομαγιά και Απεργία στις 5 Μαίου
Οι εργαζόμενοι όλης της Ελλάδας γιορτάζουμε και τιμούμε την κορυφαία μέρα της Εργατικής μας τάξης, το σύμβολο των εργαζομένων, την Εργατική μας Πρωτομαγιά.
Η φετινή Πρωτοµαγιά, βρίσκει τους ..

εργαζόµενους στη χώρα µας, ίσως, στη δυσκολότερη περίοδο των µεταπολεµικών χρόνων.
Μας βρίσκει αντιμέτωπους με την βαρβαρότητα των Νεοφιλελεύθερων συνταγών των Βρυξελλών, του ΔΝΤ, των εργοδοτών και των «αγορών».
Η ένταξη της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης (Ε.Ε. & Δ.Ν.Τ.) είναι μια πολύ επώδυνη και δυσάρεστη εξέλιξη  με εξαιρετικά σοβαρές επιπτώσεις στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους συνταξιούχους και σε όλα τα κατώτερα και μεσαία λαϊκά στρώματα.
Οι απολύσεις, η ανεργία, η ακρίβεια, η λιτότητα, η απορύθµιση των εργασιακών σχέσεων, η περικοπή των ασφαλιστικών και κοινωνικών µας δικαιωμάτων, η συρρίκνωση του εισοδήματος, ο αυταρχισμός και η ασυδοσία της εργοδοσίας είναι τεράστια προβλήματα, τα οποία, σε συνδυασμό µε την πίεση της οικovoµικής κρίσης, γίνονται ακόμη μεγαλύτερα για τους εργαζομένους.
Για την κατάσταση αυτή στην οποία έχει περιέλθει η χώρα µας, δεν φταίμε οι εργαζόμενοι και δεν πρέπει εμείς να πληρώσουμε την κρίση του οικονομικού συστήματος. Την κρίση πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν και να τιμωρηθούν επιτέλους αυτοί που με την άφρονα και εγκληματική πολιτική τους μας οδήγησαν  σε αυτό το κατάντημα
Γι' αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει µε τον πιο δυναμικό τρόπο να αvτιδράσoυμε, να διαφωνήσουμε, να διαδηλώσουμε και να αρνηθούμε να πληρώσουμε τα «σπασμένα» της κρίσης.
Απαιτούμε από τη Κυβέρνηση να απορρίψει κατηγορηματικά κάθε σκέψη, προσπάθεια ή πολιτική αντεργατικών και περιοριστικών μέτρων γιατί δεν ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ άλλες περικοπές και άλλα βάρη
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες  του Νομού μας να  συμμετάσχουν μαζικά στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, που θα γίνει μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης το ΣΑΒΒΑΤΟ  1Η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 09.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, για να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε όλοι μαζί  ΕΝΩΤΙΚΑ-ΤΑΞΙΚΑ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ την εφετινή Εργατική μας Πρωτομαγιά και για να στείλουμε όλοι μαζί δυνατό το μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
Επίσης η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης καλεί όλους τους εργαζόμενους της Πιερίας να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη  Γενική απεργία που  προκήρυξε η ΓΣΕΕ  για την ΤΕΤΑΡΤΗ 5/5/2010 με αιτήματα-διεκδικήσεις:
-Την απόκρουση των Νεοφιλελεύθερων εκβιασμών και απαιτήσεων της τρόικας (Ε. Επιτροπή, Ε.Κ.Τ, ΔΝΤ) για την ισοπέδωση των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
-Την απόρριψη όποιων Αντιασφαλιστικών συνταγών ακυρώνουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα δεν εξασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
-Την άμεση υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών ΣΣΕ με τις οποίες θα διασφαλίζονται με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι μισθοί, τα ημερομίσθια, τα εργασιακά δικαιώματα, οι θέσεις εργασίας.
Το μέγεθος των προβλημάτων, η ένταση της επίθεσης, οι εκβιασμοί των «αγορών» και η σκληρότητα των «δανειστών» επιβάλλει τη μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των εργαζομένων, σε κοινές δράσεις και κοινούς αγώνες.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να αποκρούσουμε τη ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΕΠΙΘΕΣΗ και να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να μην  αποδεχτεί και να μην εφαρμόσει αυτές τις αντεργατικές, αντικοινωνικές και αντιαναπτυξιακές πολιτικές.
Το Σάββατο 1η Μάη και την Τετάρτη 5 Μάη πρέπει όλοι να δώσουμε το αγωνιστικό παρόν και να δηλώσουμε την αντίθεσή µας για. την ανεργία, τις περικοπές µμισθών, τις απολύσεις, τη διάλυση του ασφαλιστικού µας συστήματος και την υποβάθμιση της ζωής µας.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: